RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kallestad, Gorm (Scanpix)

- Alle går på jobb som vanlig

Sist oppdatert:
Dermed åpner skoler og barnehager i Oslo som normalt i dag.

Meklingen i lønnsoppgjøret for de ansatte i Oslo kommune har tatt pause fram til klokken 8.30. Det innebærer at skolene og barnehagene i hovedstaden åpner som normalt.

Bakgrunnen for pausen er at meklingen i statsoppgjøret trekker ut og at forhandlerne i kommuneoppgjøret avventer dette. I KS-området skal det ikke være pause, men klokken seks torsdag morgen er det ikke brudd.

Les også: Slik vil en storstreik ramme deg

- Alle går på jobb som vanlig
Det betyr at streikeuttatte skoler og barnehager over hele landet vil holde åpent som normalt i dag, og eventuelt først stenge dørene fra fredag morgen.

- Det er meklingspause i Oslo kommune til klokka 8.30 torsdag morgen. Det betyr at alle som har fått varsel om at de kan bli tatt ut i streik, går på jobb som vanlig i dag, opplyser Unio på sine nettsider.

Eksamensavviklingen ved landets høyskoler og universiteter forventes også å gå som normalt i dag.

Forsiktig optimisme i staten
Torsdag morgen ser det lyst ut med tanke på enighet i meglingen i staten. Det er ikke brudd i forhandlingene, og både Unio, LO Stat, YS og Akademikerne oppfordrer arbeidstakerne til å gå på jobb som vanlig.

Riksmeklingsmann Kari Gjesteby skal ved 02.30-tiden ha lagt fram det som beskrives som en første skisse til løsning i lønnsoppgjøret for de ansatte i staten.

- Det blir neppe streik blant de organiserte i LO, YS og Unio. Det er litt mer usikkert hva Akademikerne vil gjøre, sier en kilde som sitter tett på forhandlingene i staten til NTB.

Det er ventet at denne første skissen inneholder et nytt kronetilbud, som er bedre enn det opprinnelige på 3,21 prosent. Kravet fra arbeidstakerne lå i utgangspunktet på like under 4 prosent.

Avventer statsoppgjøret
I kommuneoppgjøret avventer man nå utviklingen i staten, men at partene i statsoppgjøret har nærmet seg hverandre, er ubetinget et positivt tegn. Ved inngangen til meklingen ble imidlertid streikefaren regnet for å være vesentlig større i kommunene enn i staten.

Arbeidstakerorganisasjonene har fremdeles et håp om at regjeringen vil legge enda mer penger på bordet til likelønnstiltak, utover det generelle tillegget. Men selv om det råder en viss optimisme i statsoppgjøret, er det ingen som forventer en avklaring før torsdag morgen. Det vil ta tid å studere utkastet til skisse fra riksmeklingsmannen, og det kan bli aktuelt med nye runder, anføres det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere