RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Alle jenter får jo champis

Sist oppdatert:
Jentene som fremstilles som såkalte golddiggere, mener fenomenet er gammelt nytt.

LES OGSÅ: Raser mot golddigger-stempel

(SIDE2): «Jeg liker menn med god og ryddig økonomi», skriver en av Oslos kvinnelige utelivsprofiler på sin MySpace-profil.

Som Dagens Næringsliv omtalte lørdag, fins det et stort nettverk av vakre jenter og rike menn i Oslo.

De er til for gjensidig utnyttelse: Jentene får leve et gratis luksusliv med champagne, luksuriøse reiser og påspanderte klær og smykker, mens deres velstående «sponsorer» kan sole seg i glansen av ungdommelig skjønnhet.

- Ikke ukjent
Bak nettverket av gullgraverjenter, står ifølge Dagens Næringsliv den tidligere popstjernen Helene Sommer. Flere kilder trekker henne frem som den reneste organisatoren som knytter kontakt mellom gullgraver-jenter og rike kjendismenn.

- Dette er jo ikke noe ukjent fenomen, sier Guro Figenshou til Side2.

Hun ble omtalt i DN-artikkelen som en av jentene som er på jakt etter gratis moro. Hun er tillagt sitatet: «De er ikke attraktive uten penger, sånn er det bare».

- Jeg er blitt påspandert champagne på byen, men det har vel de fleste kvinner? Jeg er overhodet ingen golddigger, og kjenner meg ikke igjen i fremstillingen. Den er helt bak mål, jeg er ikke en del av det miljøet.

- Klart hun spleiser
- Men du pleier kontakt med Helene Sommer, som ifølge DN knytter kontakter mellom generøse menn og vakre kvinner?

- Helene er ei venninne av meg, som jeg møtte gjennom en felles venninne. Vi har vært på byen noen ganger.

- Men spleiser hun jenter med rike menn?

- Det er klart hun spleiser, uten at det er noe unormalt. Og disse mennene du snakker om, er jo vennene hennes. Det er jo naturlig at hun spleiser sine mannlige venner med jentevenner hun tror kan passe, sier Figenshou.

Eksplosiv utvikling
Spillet mellom de vel bemidlede og deres golddiggere i Oslos uteliv har vært mer eller mindre kjent. Men, etter det Side2 erfarer, er det særlig de siste årene at denne trenden nærmest har eksplodert.

Dette har skjedd i takt med utbyggingen av stadig flere eksklusive utesteder der rike finansfolk kan nyte sine edle dråper uten å bli sjenert av «vanlige» ungdommer på byen.

«Dessuten elsker jeg champagne... ;-)», skriver en av utelivsløvinnene på sin MySpace-side. Hun har lenge vært et kjent inventar på de såkalte «turbotirsdagene» på Odeon i Hegdehaugsveien.

Champagnen flyter
På turbotirsdagene sloss investorer og kjendiser om kvinnenes glans. Som regel er det gutta med de største champisflaskene og de dyreste, håndsydde skoene som vinner. På turbotirsdagene - som for tiden har tatt vinterferie - henger såvel Celina Midelfart som Øystein Spetalen og Aylar Lie.

- Champagnen flyter og silikonfaktoren er høy, skrev VG i en rapport fra stedet i sommer.

Rikt kontaktnett
Den tidligere popstjernen Helene Sommer skal, ifølge DN, være sentral organisator i golddiggermiljøet.

Til DN sier hun at hun har vel 750 kontakter i sin Hotmail-konto. Alle er rangert, blant annet etter utseende, skriver avisen.

HELENE SOMMER SLÅR TILBAKE:
- Jeg er ingen golddigger

På MySpace har Helene Sommer vel 150 kontakter. På det verdensomspennende nettstedet knytter hun kontakter - og kommuniserer såvel med kjente utelivskvinner som profilerte kjendismenn.

«Live shows»
Bakgrunnsbildet på siden er et par svært lange - og nakne - kvinnebein med eksklusive pumps i farget, rosa slangeskinn.

Her fremstår hun som «sanger, låtskriver, stylist og produksjonsleder for magasiner, TV, video, reklame, live shows og så videre».

Etter det Side2 erfarer, er det særlig «live shows» Helene Sommer gjør størst suksess med. Hun skal ifølge flere kilder være i stand til å skaffe en lang rekke attraktive kvinner til ditt private party.

BAKGRUNN: Dop, sex og sorte penger

Store kjendisnavn
Guro Figenshou bekrefter at hun har vært med Helene Sommer på flere såkalte kjendisfester - der Sommer har sørget for å ta med venninner.

- Men det har vært vennefester, og ikke noe organisert kobling, sier Figenshou.

David Eriksen, OnklP, Morten Abel, DJ Olle Abstrakt, Per Heimly, John Carew og Kristian Valen er et lite knippe av de kjente mennene Helene Sommer pleier kontakt med på MySpace.

Også Christian Ingebrigtsen og den tidligere Big Brother-deltakeren Carina Dahl har pleid kontakt med Sommer, som etter det Side2 erfarer har tilgang på telefonnumrene til «de fleste som betyr noe i Oslo».

Champis-effekten
Dette nettverket pleier hun flittig, og hun er hyppig gjest på de mest populære utestedene i Oslo. Blant disse stedene trekkes særlig Cosmo, Kharma, Stravinsky og Golden Room frem. Men også La Belle Solle og Champagneria skal være hyppig besøkt.

Da Side2 nylig besøkte Cosmo, sto en lang rekke mer eller mindre kjente jenter med frynsete rykte som gullgravere på gjestelista. Rundt champagnebordene, som kjøpes for kvelden for en ikke ubetydelig sum, sto jentene tett som hagl.

På dansegulvet var det imidlertid langt mer glissent.

Pyntet seg med modeller
Det er også en kjent sak at flere såkalte «glamourmodell-byråer» av mer eller mindre seriøs karakter har operert nærmest som en light-versjon av eskortebyråer.

- Mennene betalte for å ha en pen «merkevare» med seg på byen. Men de betalte ikke for sex, presiserer en tidligere modell overfor Side2.

Hun forteller blant annet at hun ofte ble «hyret» for å spise middag med velbemidlede menn og deres venner. Jentene ble brukt som pynt.

- Finansgutta verst
De tidligere Aylar-modellene Linni Meister, Lisa Marie Winther og Cathrine Aschim snakket i fjor ut om bransjen: - De nyrike finansgutta er veldig glad i kokain og glamourjenter. Det er liksom en del av livsstilen deres. De er vel aller verst, fortalte Linni og Lisa Marie.

- Hele glamourbegrepet er blitt skitnet til av useriøse modeller og ekle mannfolk, fremholdt Cathrine Aschim.

Har du tips om Oslos golddiggere? Ta kontakt på epost: side2@nettavisen.no Våre kilder garanteres anonymitet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere