RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Alle kan bli berørt

(Foto: Getty Images)
Sist oppdatert:
I dag er det verdensdagen for psykisk helse.

(SIDE2): Landsforeningen for pårørende innenfor psykisk helse (LPP) omfavner årets tema til verdensdagen; «Se hverandre – gjør en forskjell»

- For oss er dette tema et spesielt viktig tema. Årsaken til det er at pårørende er en gruppe som sliter med å nettopp bli sett, hørt og inkludert. Man tenker gjerne ikke på at den pårørende også har en tøff hverdag, og derfor er det så uhyre viktig at vi også ser hverandre, sier Kenneth Lien Steen i Landsforeningen til Side2.

Han mener det er viktig med åpenhet og er glad for at dagen markeres i hele landet.

- Verdensdagen er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse, og det er viktig at vi skaper åpenhet, samtidig som vi deler kunnskap. Alle kan bli berørt, og det er samtidig vanskelig for veldig mange å være åpen om at man har det tøft.

Mental helse har fram mot dagen i dag, i fire uker, hatt ulike arrangementer. Det er rett og slett landets største dugnad for psykisk helse og den internasjonale FN-dagen markeres i over 150 land.

Dagen gjennomføres av organisasjonen Mental helse med tilskudd fra Helsedirektoratet.

- Det å vise at vi er flere som står sammen, som ser hverandre og som forstår, er uhyggelig viktig for oss alle. Føler vi at vi ofte står alene, så blir hverdagen tøff, og derfor er Verdensdagen også en viktig dag, for å vise samhold, at vi er flere, og at hjelp og håp finnes. Også for de man i utgangspunktet ikke forbinder med den som faktisk behøver hjelp, men som vi allikevel vet at trenger støtte, mener Steen.

En av de som markerer dagen massivt, er Folkehelseinstituttet. Alle ansatte får kaffe og boller og oppfordringen er at kolleger skal se hverandre.

- Vi har alle en psykisk helse, sier divisjonsdirektør Ellinor Major til verdensdagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere