RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Alle skitne triks er lov

Side2 holder kurs i selvforsvar. Se hvordan man skal forsvare seg når overgriperen har slengt sitt offer i bakken.

(SIDE2): - Blir du slengt i bakken av en overgriper er det om å gjøre å komme seg opp så fort som mulig, sier krimekspert Johnny Brenna. Han er også instruktør i Krav Maga og Defendo.

I samarbeid med Brenna har vi laget et nettkurs der du lærer selvforsvar. I dag kan du se hva du skal gjøre om du blir overfalt og lagt i bakken - alle triks er lov for å komme seg ut av situasjonen, påpeker Brenna.

- Når du ligger på bakken og det gjelder en voldtektsposisjon så er teknikk det siste du tenker på, da er det så mye viktigere å bruke hele kroppen og bruke motstand. Gå på punkter, for eksempel fingre i øynene, slå mot nesa, klor – gjør hva som helst.

- Ved å bruke stemmen så viser du aggresjon, og tilkaller deg oppmerksomhet fra eventuelle folk som er rundt deg. Ikke vær redd for å bruke stemmen, legger Brenna til.

EPISODE 4: Voldtektsposisjon.

BAKGRUNN: Her lærer du å ta overfallsmannen

Over fem episoder tar vi opp og viser følgende temaer:
1. Ulike observasjonsteknikker.
2. Hvordan forsvare seg om du blir utsatt for strupetak.
3. Hvordan komme seg ut av halslås.

4. Hva du skal gjøre om noen angriper deg med såkalt «bearhug».
5. Hva du skal gjøre om du blir slengt ned på bakken.

KRAV MAGA er selvforsvar uten regler. Det er rett og slett et kurs i hvordan du kan bruke kroppen din som våpen dersom du trenger å forsvare deg mot en overfallsmann. Her lærer du å forsvare deg mot slag, spark, strupetak, klestak, kniv og stokk. Les mer her. (Ekstern link)

DEFENDO: Defendo er et selvforsvarssystem som er hentet fra Canada. Det er et typisk CQB (close quarter battle) system som fokuserer på mye «clinch». Mye er likt med Krav Maga, hovedforskjellen er mer «clinch» og bakkejobbing. Som Krav Maga er dette et system som tar alle midler i bruk, altså et selvforsvarskonsept.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

LES MER OM HELSE, TRENING OG VELVÆRE HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere