Gå til sidens hovedinnhold

- Alltid ha klitoriskontakt

Få flere gode råd til hvordan du kan gi henne orgasme.

(SIDE2): En av fem kvinner har problemer med å oppnå orgasme, skal vi tro en ny undersøkelse fra Sverige. Ifølge svenske Aftonbladet sitter problemet like mye i hodet på kvinnen, som hos sexpartneren.

Alltid klitoriskontakt
En av de enkleste grepene å gi henne orgasme er å huske et mantra - «alltid kk», som betyr alltid klitoriskontakt.

- De fleste menn forstår at klitoris må kjærtegnes under forspillet, men de glemmer den gjerne bort under samleie. Da er det kjørt for den kvinnelige orgasmen. Det trengs litt med fingernemhet og høykvalitets kjærtegn. Mange burde bli bedre på å variere tempo, trykk og rytme - og hvis hun ikke får orgasme, så er metoden feil, hevder sexekspert Ylva Franzén til Aftonbladet.

Ikke glem deg selv
Franzén har i årevis hjulpet kvinner til orgasme gjennom sine kurs - og har også skrevet bok om emne, «Orgasmera mera». 20 prosent av alle kvinner har alltid fått orgasme under samleie.

- Kvinner er så opptatt av å bli gode elskerinner at de glemmer sin egen nytelse. Mange er blyge og dårlige på å gi regi i sengen. Kan man ikke si hva man vil, kan man takke seg selv, sier hun.

Først må man finne ut av hva man liker. Prøv deg på egen hånd først, og fortell deretter partneren din hvordan du liker det. Tankene dine må være med på leken, det er oftest kvinnen som hindrer seg selv i å nå klimaks.

- Vi ligger der og får dårlig samvittighet for at det drar ut i tid eller har komplekser for kroppen, i stedet for å konsertere oss om å nyte. Den type tanker må definitivt bort. Men vi lever jo i en tid der det er vanskelig å leve opp til skjønnhetsidealet, sier Franzén.

Seks veier til orgasme
1. Si fra hva du liker og hvordan du vil ha det. Hvis du er sjenert, så øv deg på å si det høyt til deg selv først.

2. Oralsex gjør det lettere å få orgasme. Kanskje partneren din burde kysse mer enn bare å slikke for eksempel. Ikke stopp selv om hun kommer - da kan hun komme igjen og igjen....

3. Alltid klitoriskontakt er en god huskeregel. Fortsett å kjærtegne klitoris, selv under samleie - selv om din partner er fokusert på noe annet.

4. Klitoris skal kjærtegnes fjærlett og forsiktig, og husk å varierer stimulans rundt området. Tempo, trykk og rytme bør variere under hele akten, og ikke stopp for tidlig!

5. Unngå misjonærstillingen, og finn heller stillinger hvor man kommer nærmere klitoris eller G-punktet i stedet.

6. Kvinnene må øve seg på erotiske fantasier - se på stimulerende bilder for eksempel.

Seks gode hjelpemiddel
1. Glidemiddel og duftende massasjeolje kan være deilig - og bruk mye av det på klitoris.

2. Dildo kan brukes både på egen hånd og med en partner. Å finne G-punktet er enklest når kvinnen allerede er opphisset - og med hjelp av en dildo med en liten bøy på.

3. La partneren din skrive hele alfabetet med tungen på klitoris - variér med spent og myk tunge. Hvilken bokstav er din favoritt?

4. Tid er viktig - stress kan drepe orgasmelyst. Forsøk heller å sette av noen timer for langsom sex, og legg alt kruttet på forspillet og la det ta laaang tid.

5. Sexy bøker eller bilder kan være enklere å kose seg med enn en pornofilm.

6. Bruk et speil - å se seg selv eller den andre kan være ganske sexy.

Kilde: Aftonbladet

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget