RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Farah Abdi Warsameh (Ap)

- Altfor mange barn dør på veien

Sist oppdatert:
Nesten halvparten av barna som når fram til flyktningleiren Dadaab i Kenya, er underernært.

Tilstanden til barna på flukt forverrer seg, og for å redde flere liv oppretter Unicef ernæringssentre på grensen mellom Somalia og Kenya.

- Nesten halvparten av barna som når fram til flyktningleiren Dadaab i Kenya er underernært og altfor mange barn dør på veien eller rett etter at de har kommet fram, sier Bernt G. Apeland, generalsekretær i Unicef Norge i en pressemelding.

Kritisk helsetilstand
1300 nye flyktninger fullfører daglig den strabasiøse marsjen til Dadaab. Nå etablerer Unicef ernæringssentre i Liboi, som ligger ved grensen mellom Somalia og Kenya.

- Fra grensen er det fortsatt ti mil å gå til flyktningleiren Dadaab. Helsen til noen av barna som krysser grensen ved Liboi, er så kritisk at de ikke kan vente til de kommer til Dadaab med å få behandling, sier Apeland.

Les også: - Tvinges til sex i bytte mot en matbit

Unicef har også levert nok medisiner og medisinsk forbruksmateriell til å behandle 10.000 mennesker til helsesenteret i Liboi.

- Den beste hjelpen vi kan gi er der folk bor, slik at de slipper å legge ut på en utmattende og farlig flukt, men vi må også sørge for at de som allerede har forlatt sine hjem kommer fram til flyktningleirene i sikkerhet, sier Apeland.

Trenger penger
Unicef har bedt verdenssamfunnet om 1,7 milliarder kroner ut året for å redde de sultrammede barna. Foreløpig har organisasjonen mottatt 40 prosent.

- Behovet er fortsatt enormt, men det er gledelig å se at givergleden i Norge er økende. Unicef Norge har nå samlet inn 2,6 millioner kroner en økning på en million kroner den siste uken, sier Apeland.

Du kan bidra med 200 kroner ved å ringe 820 44 705, sende sms til 2160 og skriv kodeord BARN, eller gå inn på UNICEFs nettsider www.unicef.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere