RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Alvorlig forurensing er blitt normen i Kinas byer

Beijing (NTB-AFP): Kinas fremste representant ved internasjonale miljøforhandlinger i Polen neste uke fastslår at alvorlig luftforurensning påvirker kinesernes fysiske og psykiske helse.

- Kina lider virkelig av alvorlig luftforurensning, sier Xie Zhenhua, viseformann i Den nasjonale reform- og utviklingskommisjonen, tidligere kalt statens planleggingskommisjon.

- Smogpregede forhold er blitt normen som alvorlig berører det kinesiske folks mentale og fysiske helse, tilføyer Xie i samtale med journalister foran globale klimasamtaler i Polen neste uke. Han legger skylden på den «foreldede utviklingsmodellen» Kina har fulgt tidligere og den omfattende bruken av fossile energiressurser.

Kina er verdens største forbruker av kull i sine dominerende kullkraftverk. Målet er å redusere kullkraftverkenes andel av energiproduksjonen til 65 prosent i 2017. Kina forventes neste år å bruke over halvparten av alt kull i verden i sine kraftverk.

Ifølge det amerikanske Blacksmith Institute og det sveitsiske Grønne Kors er verken kinesiske eller indiske steder lenger på en oversikt over verdens ti mest forurensede områder. De to landene dominerte den samme listen forrige gang den ble offentliggjort for seks år siden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere