Gå til sidens hovedinnhold

- Ambassadevakter urinerer på hverandre

Sjokkbilder viser kritiske arbeidsforhold rundt vaktholdet ved den amerikanske ambassaden i Kabul.

Et amerikansk vaktselskap i Kabul har blitt sterkt kritisert etter at det har dukket opp sjokkerende fyllebilder på Internett. Vaktselskapet ArmorGroup North America har ansvar for sikkerheten ved den amerikanske ambassaden i den afghanske hovedstaden.

Det amerikanske nettstedet Gawker har fått tilgang på sjokkbilder som angivelig viser amerikanske sikkerhetsvakter som poserer nakne og urinerer på hverandre, simulerer anal-sex, slikker hverandres brystvorter og drikker vodkashots fra hverandres rumper.

- Urinerer på sine underordnede
Nå har flere ansatte og tilsynsmenn ved ambassaden, som har om lag 1000 ansatte, varslet den uavhengige organisasjonen Project on Government Oversight (POGO) og klaget på uholdbare arbeidsforhold.

Ifølge rapporten til POGO har denne oppførselen skapt «et arbeidsklima som består av frykt og tvang, hvor de som nekter å delta blir utsatt for latterliggjøring, ydmykelse, nedgradering eller til og med oppsigelse.»

Andre bekymringsmeldinger tyder på at sjefer i vaktselskapet urinerer på sine underordnede.

- De har en gruppe med seksuelle rovdyr og avvikere som mister besinnelsen der borte, sier en av varslerne.

Seksuelt, frustrerte studenter
Flere ansatte omtaler sikkerhetsvaktene som seksuelt, frustrerte studenter. POGO har forfattet et brev til USAs utenriksminister Hillary Clinton hvor de påpeker en rekke negative forhold rundt ambassadens vaktselskap.

I tillegg har den amerikanske senatoren Claire McCaskill bedt om en granskning av vaktselskapet.

Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør i kveld