- Ambulansene har kjørt i skytteltrafikk

Foto: ALY SONG (Reuters)

Norske Rolf Zimmermann ved branntomten i Shanghai. 42 er til nå bekreftet døde.

15.11.10 21:31

Bergenseren jobber i den kinesiske byen Shanghai, og den 28 etasjer høye høyblokken som brant mandag ligger i nabolaget hans.

- Jeg så røyken tidligere i dag og har sett ambulansene som har kjørt i skytteltrafikk, sier Zimmermann på telefon til BA.no klokken 1410 (norsk tid).

Les også:Storbrann i skyskraper

Det er blitt kveld i Shanghai og de fleste kinesere er, i likhet med Zimmermann, på vei hjem fra jobb. Brannen startet trolig ved 14-tiden lokal tid.

- Nå står jeg utenfor bygningen. Det er sikkert flere tusen andre skuelystne her, forteller han.

Mandag ettermiddag melder AFP at minst 12 mennesker er omkommet og 90 er skadet i brannen. Det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua melder at 42 til nå er bekreftet døde etter den dramatiske skyskraperbrannen i Shanghai.

- Nå er det meste av brannen slukket. Jeg ser bare enkelte flammer. Bare stål, betong, glass og aske er tilbake. I en av etasjene henger et brannslukningsapparat å dingler ut av vinduet, sier Zimmermann.

Bygningen var for tiden under oppussing og én teori går ut på at brannen startet i et stillas som kledte deler av bygningen.

- Dette var en boligblokk og brannen berører nok veldig mange mennesker.

Flere som bodde i høyblokken flyktet opp på taket, og ble der reddet av redningshelikoptere. Andre ble tvunget ut på stillaser av bambus på utsiden av bygningen. Øyenvitner skal ha sett folk hoppe fra disse for å unngå flammene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.