RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Amerikansk renteoppgang snart over

Sist oppdatert:
Paul McCulley, toppsjefen i det amerikanske forvaltningselskapet PIMCO, tror Alan Greenspan og FED snart er ferdige med å heve renten i USA. Sjekk ut hvorfor her
Den amerikanske dollaren har steget nær 10 prosent i forhold til euroen siden årsskiftet, stikk i strid med hva ekspertene hadde forventet.

Hovedårsaken er denne: Veksten i den amerikanske økonomien er sterk, og de har hevet renten relativt aggressivt det seneste året. Dette står i kontrast til sitasjonen i Europa, der den europeiske sentralbanken er under press på å senke renten etter en meget svak økonomisk utvikling.

Paul McCulley, som er adm. direktør for Pacific Investment Management Co (PIMCO), styrer verdens største obligasjonsfond. Nå tror han at rentehevingene som har kommet fra den amerikanske sentralbanken snart er slutt.

Etter et etter to flere hevinger tror forvalteren at det er over, og at den amerikanske sentralbanken vil slå inn rentebremsen.

Årsaken er at veksten stopper opp sammen med inflasjonen, samtidig som en nedgang i eiendomsprisene rett og slett tvinger Greenspan til å stoppe opp, mener McCulley, som kom med sitt rentesyn på en konferanse, melder Bloomberg.

Og skulle eiendomsmarkedet i USA begynne å falme, så vil FED senke rentene, tror forvalteren

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere