RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Amin er best når det gjelder

VALLHALL (vif.no): Ingen VIF-spillere har spilt flere kamper enn Amin Nouri denne sesongen. 17-åringen er klubbens mest brukte spiller i 2. divisjon og har i tillegg spilt hele 17 landskamper i løpet av 2007-sesongen. Ingenting tyder på at det blir mindre travelt neste år.

Fra sesongen startet i april til den ble avsluttet med junior-nm-finale mot Start i begynnelsen av november har Nouri spilt 54 kamper.

- Amin er en konkurransespiller som presterer bedre i kamp enn på trening. I kamp tar han nivået bemerkelsesverdig raskt. Det er noe med han som gjør at han kan god, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no.

- Utfordringa hans er å ikke koke over i hodet. Han får nesten ikke gule kort, men mister hodet en gang i blant og har fått noen dumme utvisninger på grunn av det. Det må han legge fra seg.

Gode forutsetninger
Amin Nouri kom til Vålerenga fra Klemetsrud som 13-åring og fikk lærlingkontrakt med a-laget i fjor høst. Han var i Royal League-troppen sist høst og siden han var guttespiller har han fått prøve seg i treningskamper for a-laget. I tillegg er han klubbens mest brukte spiller i 2. divisjon.

- Amin plasserer seg godt, er rask og har veldig bra fysiske forutsetninger blant annet i form av stor løpskapasitet. Dessuten er han like god med begge beina. Han er en allsidig spiller som kan spille høyre- og venstreback, høyre- og venstrekant, samt indreløper. I førsteomgang bør han ha potensial til å bli backup for de som spiller på a-laget nå, forteller Holter.

- Utfordringa hans nå er å ta riktige valg når han har ballen. Det er på det området han først og fremst blir avslørt når han trener med a-laget.

Landslagsveteran
Nouri har vært fast inventar på yngre landslag siden han debuterte på G15 landslaget og har spilt hele 37 landskamper. I høst ble han flyttet opp på G18-landslaget.

- Han var kjempefokusert da G18-landslaget spilte EM-kvalifisering i Georgia i høst. Amin hadde blitt hentet opp fra årsklassen under, men spilte likevel samtlige minutter i de tre kvalifiseringskampene.

- Tilbakemeldingene fra landslagsledelsen var veldig gode og han var blant spillerne i troppen som hadde best fokus turneringa i gjennom.

Neste år blir trolig like travelt for den anvendelige Vålerenga-spilleren. I mars spiller han EM-kvalifisering på hjemmebane sammen med lagkamerat Fredrik Carlsen og resten av G18-landslaget. Om sommeren venter et mulig sluttspill før kvalifiseringen til et nytt mesterskap starter med Nouris egentlige årgang høsten 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere