*Nettavisen* Nyheter.

- Ammetåke er bare tull

Foto: (Foto: Shutterstock)

Ny forskning viser at graviditet forbedrer de mentale evnene.

09.02.09 17:40

(SIDE2): Kate Winslet og Gwyneth Paltrow sier de i likhet med mange andre kvinner har opplevd perioder med «hull» i hukommelsen etter graviditet. Nå påstår forskere imidlertid at «ammetåka» er en myte.

Permanente mentale forbedringer
Australske forskere fulgte 2500 kvinner over en tidsperiode på ti år fant ingen forskjeller i hjernekapasiteten deres før og etter graviditeten. Faktisk påstår de at graviditet kan resultere i forbedrede kognitive evner heller enn slik periodevis sløvhet, det skriver Marie Claire.

Sjefforsker ved Australian National University i Canberra, Helena Christensen, tror videre at disse forbedringene kan være permanente.

Ingen ammetåke
- Kvinner rapporterer ofte om problemer med hukommelsen og logisk tenkning etter de har blitt gravide. Men de siste funnene fra vår ti års lange studie indikerer at dette ikke forekommer, sier Christensen til bladet.

Forskerne testet kvinnenes hukommelse og logiske evner før og etter graviditeten, og fant ingen forskjeller.

- Kanskje oppdager kvinner små «hull» i de mentale evnene, og konkluderer med at det skyldes graviditeten siden det er viktigste i livet deres på det tidspunktet, spekulerer Christensen.

Alternativt kan mangel på søvn kamuflere de positive kognitive effektene graviditet kan ha på mentale evner.

Siste nytt fra Side2, gå til forsiden akkurat nå!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag