RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Anbefaler ikke lavkarbo

(Matprat.no)
Opplysningskontoret for egg og kjøtt ønsker ikke å fremme lavkarbotrenden.

(SIDE2): MatPrat (Opplysningskontroet for egg og kjøtt) anbefaler ingen spesielle dietter, heller ikke lavkarbo.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Følger kostrådene

Det er ingen tvil om at debatten om lavkarbo herjer for tiden. Men selv om egg og kjøtt er sentrale ingredienser i et lavkarbokosthold, så ønsker ikke Opplysningskontoret for egg og kjøtt å oppfordre til å spise lavkarbo.

- Som landets største serviceorgan innen mat, kosthold og ernæring, får vi stadig høre at lavkarbo må være midt i blinken for oss, vi som skal fremme råvarene egg og kjøtt, sier direktør i MatPrat, Anne Mari Halsan, i en pressemelding. Men dette kommer altså ikke MatPrat å gjøre.

- Det er de norske myndighetenes kostråd som ligger til grunn for vårt kostholdssyn, ikke enkelte dietter eller kostfilosofier, som for eksempel lavkarbo er, sier Halsan.

Disse kostrådene går blant annet ut på at vi bør spise mer grønnsaker og mindre fett, salt og sukker.

MatPrat skriver at de i mange av sine oppskrifter oppskrifter legger vekt på å bruke minst mulig fett, salt og sukker, og mest mulig frukt og grønt.

Les også: Denne slankepåstanden er ulovlig

Inspirasjon
1,2 millioner nordmenn bruker hver måned de ulike mediekanalene til MatPrat (Opplysningskontoret for egg og kjøtt) for å få inspirasjon og tips til matlagingen.

- Vi ser på oss selv som en hjelper som skal veilede og inspirere nordmenn til å spise sunn, variert og næringsrik mat, sier Halsan.

Det skal dessuten være lov å kose seg med maten.

- Mat har en svært viktig sosial funksjon som også bidrar til bedre psykisk helse, sier direktøren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere