*Nettavisen* Nyheter.

- Ansatt som vennetjeneste

Hovedtillitsvalgt i Maskinistforbundet hevder den nye beredsskapslederen i Bergen kommune fikk jobben som en vennetjeneste.

02.01.06 07:23

I desember opprettet Bergen kommune en nye etat for samfunnssikkerhet og beredskap. Etaten skal ledes av tidligere havnesjef Morten Meibom. Men lederstillingen ble aldri utlyst, verken internt eller eksternt, ifølge Arbeiderbladet i Bergen. Nå går hovedtillitsvalgte i Det Norske Maskinistforbund, Trond Hjelmeland, sin nye sjef midt i mot og hevder ansettelsen av ham er tvilsom.

- Vi er kjent med at Meibom tidligere trakk seg som havnesjef. Nå har han gått inn i en ny sjefsstilling uten konkurranse. Dette ser ut som en vennetjeneste. Man har funnet en fin jobb til ham, slik at lønn og posisjon opprettholdes, sier Hjelmeland. Han raser over at hans 700 medlemmer ikke ble tatt med på råd da etatssjefen skulle ansettes, og mener den beredsskapen som allerede eksisterte i kommunen var mer enn god nok.

Men kommunaldirektør ved byrådets avdeling, Arne Mikael Landro, avviser kritikken fra Hjelmeland og sier han blir provosert av beskyldningene om vennetjenester. Han bekrefter at Meibom har en spesiell lederavtale som gjør at han har rett på en tilsvarende stilling et annet sted i kommunen, hvis han fratrer stillingen han er i.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag