RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ansiktet hennes skulle renne bort

(Timon/politiet)
Sist oppdatert:
Håvard Nyfløt skulle ikke skade Faiza Ashraf. Det var oppgaven til Shamrez Khan som blant annet skulle bruke syre på henne.

Onsdag forklarte Håvard Nyfløt hvordan han kidnappet Faiza Ashraf, og hvordan kidnappingen utviklet seg til at Ashraf døde i bagasjerommet i bilen hans.

Les: – Hun løp og skrek om hjelp

Avtalen mellom de to var at Nyfløt skulle kjøre Ashraf til Khan i Oslo. Jobben skulle han få 100.000 kroner for.

- Jeg husker at han sa flere ganger at jeg ikke måtte skade henne. Jeg skulle oppbevare henne til jeg skulle møte ham, fortalte Nyfløt i retten.

- Straffe familien
Ifølge Nyfløt skulle den medtiltalte Shamrez Khan «straffe familien».

- Han snakket om at han skulle straffe familien med å gjøre henne uatraktiv. Han skulle kaste syre i ansiktet hennes, fjerne hår og gjøre henne avhengig av dop

- Det ble nevnt at ansiktet hennes skulle renne bort. Det skulle være en sterk syre, fortalte Nyfløt i retten.

Det var disse grusomme planene som gjorde at Nyfløt, ifølge ham selv, fikk en helt annen plan. Etter oppskrift fra tv-serien Dexter. En serie som Nyfløt hadde brukt mye tid på mens han var sykemeldt.

Dexter
- Jeg begynte å få litt tanker. Serien handler jo om en som går rundt og dreper kriminelle som skader andre. Når han har lyst til å drepe, denne Dexter, så tar han personer som skader andre. Det er personer som han ser på som rovdyr som det er hans jobb å avlive, fortalte Nyfløt i retten.

Dexter skal ta de kriminelle. Han binder dem faset på et bord og deler dem opp i flere deler. Så etterforsker han dem i tiden før drapet for å finne ut om de er kandidater til å dø.

For Nyfløt var planleggingen av kidnappingen en slags «etterforskning» for å finne ut om Khan var en verdig kandidat. To dager før kidnappingen hadde Nyfløt klargjort åstedet ved skiløypa på Solli. Planen var å lure Khan opp til Solli ved å fortelle ham at Faiza Ashraf ble holdt fanget der.

- Så tenkte jeg at jeg skulle slå ham i hodet med en vedkubbe og heise ham opp i et tre. Så skulle jeg ta en sag og sage ham fra halsen oppover. Så skulle alle delene samle seg i balja og jeg skulle helle det i hullet med rødsprit og ved, å tenne på.

Gikk galt
Nyfløt ville altså bli en Dexter som skulle drepe «rovdyret» Shamrez Khan. Åstedet ved Solli i Asker skulle ikke bli stedet der Faiza Ashraf ble drept, men stedet der Khan skulle drepes, parteres og brennes. Ashraf var tiltenkt en rolle som tilskuer til denne makabre parteringen. Også dette hentet fra serien Dexter der hovedpersonen noen ganger har tilskuere til sine bestialske drap.

Slik gikk det ikke. Nyfløt fortalte onsdag hvordan Ashraf ble kvalt bak i bilen hans nærmest ved en ulykkestilfelle.

Nyfløt har gjennom året i varetekt kommet med flere ulike versjoner av hva som var planen for Faiza Ashraf. Politiet mener at planen var å drape den 28 år gamle kvinnen.

Les: Den brutale planen

Nyfløt mener nå at versjonen med Dexter er den sanne.

- Det er jo ikke mye sannsynlig noe av dette. Det er bare spesielt alt sammen, sa Nyfløt i retten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere