*Nettavisen* Nyheter.

- Ansiktsløft uten kniv

Foto: Side2 (Mediehuset Nettavisen)

Er det mulig å løfte ansiktet med bare luft?

(SIDE2): - Det er fullt mulig, sier Line Ekelund hos Skin Medical Norge .

Side2 er invitert for å prøve behandlingen som skal gi ansiktet et løft uten å gjøre noe annet enn å bruke vakuum.

- Den behandlingen du skal få er i hovedsak lymfedrenasje og bindevevsmassasje. Vi har behandlet halve ansikter, og ser tydelig forskjell sammenlignet med den halvdelen som ikke er behandlet. Det gir et løft, samtidig som huden blir friskere og får mer glød.

Trykk og vakuum
Maskinen Scandinavian Trainer Eximia Forma7 har ifølge Ekelund enormt potensiale og kan gi uendelig mange behandlinger med sine innstillinger.

Det som skal testes i dag er vakummassasjen. En behandling med «Facelift» skal være nok til å få ny glød og en oppstramming av ansiktet.

- I tillegg til å stimulere lymfesystemet kombineres behandlingen med dyp bindevevsmassasje som gir økt blodgjennomstrømming i vene- og arteriesystemet slik at utveksling av næring-, gasser og avfallsstoffer optimaliseres. Et konstant vakuumsug, etterfulgt av trykk, fører huden opp mellom 2 små mobile valser. Dette hjelper til med å løse opp forkalkninger i vevet, fjerner overflødig protein og fett, samt drenerer væske. Fettet dreneres mot lymfeknutene og skilles deretter ut gjennom urin og svette.

Jeg er på min side ikke helt overbevist om at ansiktet mitt så lett kan løftes kun med luft.

- Jeg starter med den ene siden av ansiktet ditt, sier Ekelund. Så kan vi se resultatet opp mot den andre siden etterpå.

Hun tar frem maskinen og setter på lufttrykket. Huden dras mot lymfene mine og på enkelte områder kjenner jeg det ekstra godt. Det er på grensen til smertefullt akkurat der huden er tynnest og der lymfene sitter. Over øynene, ved tinningen og bak ved ørene kjenner jeg det godt.

- Det kan hende du brygger på noe, sier Ekelund. Da kan man som regel kjenne det godt i lymfene under denne behandlingen, ellers skal ikke dette være vondt.

Med små og kjappe bevegelser leder hun huden og det som føles som hele ansiktet mitt følger med inn i maskinen til tider.

- Vanligvis spør vi kundene hva de vi forbedre med ansiktet og hvilke «problemområder» de har så vi kan bruke maskinen på best mulig måte for den enkelte.

Etter 15 minutter er den ene siden av ansiktet klart og speilet hentes.

- Jøss, sier jeg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Side2

Man kan tydelig se at den halvdelen hun har jobbet med har fått et løft. Men er det bare fordi jeg er litt rød og hoven? eller fordi huden selvsagt er litt opphengt etter vakuumet? Ikke vet jeg, det gjenstår bare å se etter noen dager.

Den andre halvdelen av ansiktet mitt skal nå løftes i (forhåpentligvis) samme høyde som den delen hun allerede har behandlet ferdig.

Med små bevegelser får hun ved hjelp av den nye maskinen med seg alle opphopninger, ansamlinger og avfallsstoffer.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Hva?
Facelift med Eximia maskin. Behandlingen varer i 30 minutter og resultatet skal syns i 1-3 uker. Det er en kombinasjon av lymfedrenasje og bindevevsmassasje. Vakuummassasjen skyver lymfevæsken ut via lymfesystemet, slik at avfallsstoffer og overflødig fett dreneres raskere, i stedet for å hope seg opp i kroppen.

- Hvem?
Alle normalt friske mennesker i alder 18-90.

- Hvorfor?
- Kombinasjonen av behandlinger som EXIMIA-systemet tilbyr har vist seg å gi en oppsiktsvekkende bra effekt på mange plager som fordøyelsesbesvær / mage- tarmproblemer, lymfeødem / væskeopphopninger, fibromyalgi, leddgikt og andre muskel- og leddsmerter, ulike hudproblemer (allergier, tørr / fet hud), cellulitter, lokal fedme, sier Ekelund.

- Eximia vakuumsystem skal stramme opp, behandler cellulitter, øke elastisitet og sirkulasjon, eller gi en facelift. Eximia viser seg også å være effektiv mot lymfeødem, bindevevssmerter og sirkulasjonsproblemer.

- Dessverre har de fleste av oss en nok så stillesittende hverdag, og konsekvensen kan være at væske, fett og slaggstoffer unnslipper lymfesystemets filtrering. Sirkulasjonen går saktere og avfallsstoffer kan hope seg opp. Dette gir ikke bare cellulitter, men kan bidra til et svakere immunforsvar og diffuse plager.

- Hvem er kundene som benytter dette?
- I hovedsak menn og kvinner fra 30-60 år.

- Hvor?
Skin Medical Clinic, Karenslyst Alle 12 på Skøyen i Oslo.
Behandlingen tilbys rundt om i Norge. Se www.Eximia.no

- Hvordan er denne maskinen annerledes eller bedre enn andre maskiner/kurer/kremer som lover det samme (Et ansiktsløft)?
- Tradisjonell vakuummassasje, lymfedrenasje, kopping består ofte av et konstant sug ved hjelp av negativt trykk som suger opp huden. Dette foregår gjerne uten mulighet til å styre styrken som skaper vakuumet. Resultatet kan derfor bli ubehag under og etter behandling og blåmerker. Eximia tilbyr en unik kombinasjon av kjente behandlingsformer, en 4-fases vakuumterapi med både negativt og positivt trykk som sikrer en skånsom behandling av vevet og skaper en meget bedre sirkulasjon enn ved kun negativt sug som ved alminnelig vakuum-massasje eller annen lymfedrenasje. Vakuumterapien inngår i alle behandlingene og benyttes ved aktivering av lymfeknutene, dyp bindevevsmassasje og lymfedrenasje. Det blir derfor ikke noe ubehag eller blåmerker med Eximia.

- Er det noen bivirkninger og eller spesielle hensyn som bør tas?
Det er viktig å innta 1-2 glass vann direkte etter behandling og deretter 2-3 l vann de påfølgende 2 døgn. EXIMIA-behandling frigjør avfallstoffer og svekker meget kortvarig immunforsvaret for deretter å styrke det.

Trening samme dag vil forsterke denne effekten ytterligere og kan rett og slett gi en form for «forgiftning» i kroppen. Det ideelle er EXIMIA og trening annenhver dag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Innta nok væske
Ved å innta nok væske vil avfallstoffene raskere skilles ut. Enkelte kan oppleve å få svakt influensaliknende symptomer som hodepine, verking i ledd, frossen og kvalm noen timer etter de første behandlingene. Dette avhenger av hvor mye avfallstoffer som frigis og er å anse som et positivt tegn på at noe skjer. Plagene minsker med noe økt vanninntak.

Personer med ekstremt nedsatt immunforsvar ( kreft, feber, akutt betennelse) skal ikke behandles.

Pris:
Kr 800 per gang
Kr 7000 for 10 g

Stram og glatt?
- Allerede etter første behandling får de fleste strammere og glattere hud. Årsaken er at avfallsstoffer og overflødig væske dreneres bort, og kroppen stimuleres til å jobbe raskere med økt blod- og lymfesirkulasjon. – Kroppen bruker mindre energi til å fungere, og du får mer energi til andre ting, sier Line Ekelund. En kur på 10 behandlinger over 3 til 4 uker gir optimalt resultat. Deretter anbefales en behandling hver 3-4 uke som oppfølging for å holde resultatet lengst mulig.

DETTE SYNS VI: Huden føltes veldig glatt og fin rett etterpå. Og det var ikke tvil om at ansiktet fikk et løft.Jeg kunne tydelig se det og i tillegg var huden formet som på en skulptur. Jeg kan tydelig se at kinnbeina er mer fremtredene etter behandlingen. Jeg følte at huden var «litt herjet med» og at det skjedde en prosess i kroppen. Ekelund fikk rett da hun trodde jeg brygget på noe for ikke lenge etterpå fikk jeg omgangsyke så lymfene mine var nok litt ømme. Derfor er det vanskelig å si noe om den fulle effekten av behandlingen foruten den synlige effekten i ansiktet som jeg syns varte i fire-fem dager. Full effekt fikk jeg dagen etter behandling og først da så jeg gløden også. Samme dag følte jeg meg litt sliten og hadde frysninger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.