*Nettavisen* Nyheter.

- Antall smittede er en bløff

Foto: Alexander Dahlstrøm Winger

60 demonstranter har ingen tro på tallene fra norske helsemyndigheter.

24.11.09 17:12

NETTAVISEN (STORTINGET): Det var god plass foran Stortinget under Folkeaksjonen mot svineinfluensavaksinen torsdag kveld.

Rundt 60 personer hadde møtt fram å demonstrere mot svineinfluensavaksinen og myndighetenes håndtering av epidemien. Men initiativtaker Kjetil Dreyer er fornøyd.

- Stolt
- Jeg er stolt av alle som har møtt opp, og tør å vise ansiktene sine. Det spiller ingen rolle hvor mange som har møtt opp. Det er en viktig sak å vise sin støtte til, sier Dreyer til Nettavisen, før demonstrantene marsjerer ned Karl Johan til Jernbanetorget, og tilbake.

- Alt som dere sier til media som ikke omhandler vaksinen, får folk stå inne for selv, advarer Dreyer til demonstrantene før de marsjerer nedover.

- En ren bløff
Mens det offisielle antallet på svineinfluensasmittede nordmenn er 630.000, uttalte en fra Folkehelseinstituttet til at en million er smittet. Det får initiativtakeren til å reagere.

- De har ingen dokumentasjon for disse tallene. Det må være en ren bløff. De underbygger ikke tallene. Det står ikke i stil med antall sykmeldte. Hvor mange er borte fra jobb for eksempel, sier Dreyer.

- Skremselspropaganda
- Norske helsemyndigheter har drevet skremselspropaganda, og i forhold til andre land har Norge pushet mye hardere på, mener Dreyer.

- Svineinfluensaen er kraftig overdimensjonert og oppskrytt, mener Kjetil Dreyer.

Dreyer er lite imponert over norske helsemyndigheter og mener de kommer med usannheter om vaksinen.

- Vi kommer med riktigere informasjon enn helsemyndighetene. Vårt mål er å bringe fakta til folket, slik at folk kan ta et egne valg. Norske helsemyndigheter kommer med usannheter om vaksinen, sier Dreyer.

- Vi ser på begge sider av saken, og kommer med balansert informasjon. Vi innhenter informasjon fra mange kilder som vi samler opp på nettsiden vår, forteller Dreyer, som stiller seg kritisk til at folkehelseinstituttet støtter seg til informasjon fra WHO, som har rådgivere som er ansatt av legemiddelindustrien.

Les også:Vaksineskeptikere vil anmelde FHI

Laboratorieskapt
- Vi burde hatt et helsevesen som kan helse, ikke bare sykdommer og farmasi, sier Ishmi Bøhn (48) som har studert biokjemi, og går på 5. året på helse og ernæring.

- Svineinfluensaviruset er laboratorieskapt. Det ligger skjulte agendaer og spill bak. Helsemyndighetene tok patent på vaksinen ett år før dette startet, sier Bøhn. Hun mener økonomiske grunner står bak.

Dreyer er enig, men er litt mer tilbakeholden.

- Vi får vente og se hva som kommer på bordet av fakta. Kanskje de er kommet allerede, sier Dreyer.

Les også: Fire fantasifulle vaksinerykter

- En heksebrenning
Vigdis Sørensen og Marte Ødemark var to av de få som møtte opp, som sier at det ikke var et enkelt valg å stille opp på demonstrasjonen.

- Folk mener kanskje vi er gale og konspiratoriske sier demonstrant Marte Ødemark.

- Kritikerne blir angrepet. Det har vært en slags heksebrenning, sier Ødemark. Vigdis er enig.

- Av hvem?

- Av pressen for eksempel. De prøver å sverte oss, sier Vigdis Sørensen.

- Hva er egentlig en pandemi? Hva skal til for å kalle dette en epidemi? undrer Sørensen, som legger til at hun og hennes to barn allerede har hatt svineinfluensa.

Per i dag har nettsiden Vaksineaksjon.no samlet inn 1241 underskrifter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.