*Nettavisen* Nyheter.

- Ap-ledelsen mener Vågå-ordføreren må gå

Lillehammer/Oslo (NTB-Anniken Celine Berger/Anna Nesje): Ledelsen i Ap sentralt skal være så opprørt over Vågå-saken at de vil gi Vågå Ap råd om å be ordfører Rune Øygard gå av, melder flere medier fredag kveld.

12.10.12 20:50

Aps ledelse, inkludert statsminister Jens Stoltenberg, er svært opprørt over det som har kommet fram i rettssaken og mener det vil være riktig «å gi Vågå Ap råd om å uttrykke mistillit til Øygard», melder både Dagbladet og VG.

Deler av opposisjonen i Vågå kommune har allerede sagt at de mener ordfører Rune Øygard ikke lenger er skikket til ordførervervet og krever hans avgang.

- Vi er voldsomt skuffet over Rune. Ordførervervet er det høyeste tillitsvervet man kan ha i en kommune, og vi er klinkende klare på at han har forvaltet det på en upassende måte, sier kommunestyrerepresentant for Bygdalista i Vågå, Tor Valdvik.

- Vi krever at han går av som ordfører. Han er ikke skikket til denne jobben lenger, og det som han har innrømmet å ha gjort på ordførerkontoret er ikke en tillitsperson verdig, sier Valdvik. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.