RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Åpner for å ofre Frp i regjering på grunn av flyktningkrisa


Avstanden er stor når partiene innleder asylsamtalene på Stortinget mandag. Krf-leder Knut Arild Hareide (f.v.), Venstre-leder Trine Skei Grande, Frp-leder Siv Jensen og statsminister Erna Solberg (Høyre).
Avstanden er stor når partiene innleder asylsamtalene på Stortinget mandag. Krf-leder Knut Arild Hareide (f.v.), Venstre-leder Trine Skei Grande, Frp-leder Siv Jensen og statsminister Erna Solberg (Høyre). Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Det er viktigere å finne en god løsning på flyktningkrisa enn å berge Frp i regjering.

Et flertall av fylkeslederne i Kristelig folkeparti (Krf) er villige til å danne et stortingsflertall om flyktningkrisa uten Frp, selv om det vil medføre en regjeringskrise, skriver Klassekampen.

- Det er viktigere å finne en god løsning på flyktningkrisa enn å berge Frp i regjering, sier Svein Iversen, fylkesleder for Krf i Finnmark.

Uttalelsen kommer etter at tidligere statsminister og Krf-leder, Kjell Magne Bondevik, i helgen gikk ut i avisen og advarte mot et forlik med Frp om flyktningkrisa.

Les også: Asylstrømmen koster 9,5 milliarder ekstra

PRESSER FRP: KrF-leder Knut Arild Hareide mener det er uaktuelt å ta penger fra bistandsbudsjettet for å sette i gang tiltak for flyktninger i Norge.

Les også: Regjeringen vil redusere flyktningestrømmen til Norge ved å bruke Facebook og Twitter

10 av 11 fylkesledere Klassekampen har snakket med, skal ha sagt seg enige med Bondevik.

Mandag møtes partiene på Stortinget til samtale om asylpolitikken, og hvordan Norge skal håndtere flyktningkrisen. Avstanden mellom partiene er stor, spesielt mellom Frp og Krf.

Et av forslagene til regjeringen er å ta 4,2 milliarder fra bistandsbudsjettet og bruke dem på tiltak i Norge. Dette har Krf-leder Knut Arild Hareide omtalt som uaktuelt.

Les også: Partiene innleder samtaler om asylforlik

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere