*Nettavisen* Nyheter.

- Apple jobber med to nye iPhoner

Foto: Alexander Dahlstrøm Winger (Mediehuset Nettavisen)

Raskere, tynnere, to kameraer, bedre skjerm og multitasking? Wall Street Journal hevder å ha innsideinformasjon.

31.03.10 12:44

SISTE NYTT: Ifølge bloggen Engadget vil den nye modellen hete iPhone HD, og bli annonsert 22. juni 2010.

Det vil ikke komme som en overraskelse dersom Apple lanserer en ny iPhone i løpet av sommeren. Alle de tre foregående modellene har blitt sluppet i månedene juni og juli. Ifølge Wall Street Journal (WSJ) jobber imidlertid ikke Apple med én ny telefon, men to.

Dessverre er ikke nyheten så interessant som den først høres ut, for oss i Europa. Den nye telefonen skal støtte CDMA-nettverket (i «motsetning» til GSM), og utvikles angivelig for USAs største mobiloperatør Verizon. Det ser dermed ut til at AT&Ts monopol på andre siden av dammen er over. For Apple betyr det 90 millioner potensielle nye kunder. Bortsett fra nettverksforskjellen, skal de to telefonene være like.

- Tynnere og raskere

To kilder som skal ha kjennskap til den nye modellen, forteller at den blir lansert i løpet av sommeren. Som forventet. CDMA-telefonen skal masseproduserer fra september, men det er uklart hvorvidt den rulles ut for salg direkte fra samlebåndet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Apple)

Kildene hevder også at den nye iPhonen blir både tynnere og raskere enn iPhone 3Gs, skriver Wall Street Journal. GSM-telefonen produseres av Hon Hai Precision Industry Company mens CDMA-modellen skal produseres av Pegatron Technology Corp., skriver avisen.

Ny prosessor, nytt kamera?

I kjølvannet av Wall Street Journals artikkel, hinter Apple-viter, teknofrik og grunnleggeren av Daring Fireball, John Gruber, om detaljer som kan være nye systemspesifikasjoner til den fjerde generasjonen iPhone. Gruber er har publisert temmelig nøyakig informasjon om Apples produkter tidligere.

Skribenten er lite imponert over WSJs artikkel og etterspør informasjon om prosessoren i familie med A4-enheten (som sitter i iPad), skjermen med en oppløsning på 960 x 640 piksler, kameraet som skal være plassert i front og OS 4.0 med multitasking.

sitat
sitat

[Wall Street Journal] have no actual details of the next-generation iPhone. Nothing. Not the A4-family CPU system-on-a-chip. Not the 960 × 640 double-resolution display. Not the second front-facing camera. Not even the third-party multitasking in iPhone OS 4. All they have is that there’s going to be a new iPhone this summer, period. Thanks for the scoop, Yukari Iwatani Kane.

Disse spesifikasjonene skal vi ta med en stor klype salt inntil Apple selv bekrefter detaljene rundt den nye telefonen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Apple)

Neste iPhone uten OS 4.0?

Det er knyttet forventninger til OS 4.0, særlig håpes det at oppgraderingen vil tillate at flere programmer fra tredjepartutviklere kan kjøres samtidig og i bakgrunnen, såkalt «multitasking». Ifølge Apple Insider er blant nettsidene som hevder at funksjonaliteten kommer. Men spørsmålet er når?

I forkant av lanseringen av iPhone 3G i 2008 og 3Gs i 2009, fikk programutviklere tilgang til operativsystemet gjennom et utviklingsverktøy (System Developer Kit) allerede i mars for å forberede seg på endringer i systemet. I år har utviklerne så langt ikke hørt et pip fra Apple, skriver nettsiden Techcrunch.

Lanseringen av iPad i USA og store deler av Europa i april kan naturlig nok være en av årsakene til at OS 4.0 lar vente på seg. iPad kommer som kjent med OS 3.2 ferdig installert. Det er usannsynlig at Apple kommer til å lansere en stor systemoppgradering av iPhone uten å la utviklerne få god til å forberede seg, og det kan derfor se ut til at den fjerde generasjonen iPhone lanseres til sommeren med OS 3.2, skriver nettsiden.

Fremtidige oppdateringer kan koste

Neste oppgradering av iPhone og iPod Touch kommer med OS 3.2. Brukeravtalen for iPad 3.2 kan tyde på at Apple har planer om å ta seg betalt for fremtidige oppdateringer, skriver Gizmodo.

sitat
sitat

Apple will provide you any iPad OS software updates that it may release from time to time, up to and including the next major iPad OS software release following the version of iPad OS software that originally shipped from Apple on your iPad, for free.

For example, if your iPad originally shipped with iPad 3.x software, Apple would provide you with any iPad OS software updates it might release up to and including the iPad 4.x software release. Such updates and releases may not necessarily include all of the new software features that Apple releases for newer iPad models.

Fra brukeravtalen til iPad OS 3.2.

Dette ser ut til å bety du får den første store oppdateringen gratis, men må betale for alt etter det. Dette er løsningen Apple allerede har for iPod Touch, men foreløpig ikke for iPhone. Mon tro Apple ønsker å ta ekstra betalt her også?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.