*Nettavisen* Nyheter.

- Arbeidstakere taper på pensjonsforslag

Oslo (NTB): Dersom dagens ordninger for tjenestepensjon endres slik banklovkommisjonen foreslår, kan mange arbeidstakere tape store summer i årlig pensjon, mener konsulentselskapet Actean.

Ifølge Actean som har regnet på konsekvensene av banklovkommisjonens forslag, kan arbeidstakere som tjener rundt 650.000 kroner tape opp mot 80.000 pensjonskroner årlig, skriver Dagens Næringsliv.

- Dette viser at de foreslåtte løsningene ikke er gode nok til å gi mulighet til å ivareta de ansattes interesser, sier Andreas Kvam som er pensjonstalsmann i Akademikerne.

Den offentlige banklovkommisjonen la rett før nyttår fram sitt forslag til hvordan dagens ytelsesbaserte tjenestepensjonsordninger i privat sektor skal tilpasses ny folketrygd.

Kommisjonen foreslår å avvikle dagens ytelsesbaserte pensjonsordning i privat sektor og isteden erstatte den med to såkalte hybridmodeller. Disse innebærer blant annet at pensjonen avhenger av lønnen i alle yrkesaktive år. Ytelsesordningene innebærer på sin side at arbeidstakere er sikret en fast andel av sluttlønnen i pensjon.

Rapporten har siden framleggelsen vært ute på høring. Actean som på oppdrag fra Akademikerne har sett nærmere på forslaget, mener kommisjonens forslag vil gi store endringer for arbeidstakerne. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag