RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Arctic Sea var aldri savnet

Foto: SOVFRACHT/HANDOUT (EPA)
Sist oppdatert:
Russerne hevder nå at de hele tiden visste hvor Arctic Sea befant seg.

Selv om Arctic Sea er funnet, og kaprerne tatt, slutter ikke historien å utvikle seg.

- Ble fulgt tett
Nå sier russiske myndigheter at både de og andre nasjoner fulgte den tre uker lange ferden til Arctic Sea fra Finland, gjennom den engelske kanal og videre nedover til Algerie.

- Selvfølgelig var lasteskipet på 7000 tonn aldri borte. Skipets bevegelser ble fulgt tett, og dens koordinater ble rapportert fra flere kilder, inkludert våre utenlandske partnere, sier det russiske utenriksdepartementet ifølge timesonline.

Departementet sier nå at kapteinen om bord i Arctic Sea helt uventet begynte å hevde at han førte skipet Chongdin 2, og ikke Arctic Sea, og at hans skip fraktet tømmer fra Cuba til Sierra Leone. Russiske diplomater sjekket opplysningene og fant ut at den virkelige Chongdin 2 lå ved havn i Angola.

- I lys av disse opplysningene bestemte den russiske marinen seg for å undersøke skipet og få bekreftet at det var Arctic Sea, opplyser russisk UD.

Skal gjennomsøkes grundig
Nyheten om lasteskipet smalt for noen uker siden da Russlands president Medvedev sa han ville sende russiske krigsskip for å lete etter lasteskipet. Nå viser det seg at «letingen» var noe overdreven.

Samtidig sier general Nikolai Makarov i den russiske hæren at skipet vil bli gjennomsøkt grundig når det kommer til havnen Novorossiysk i Svartehavet.

- Motivet for kapringen er ikke helt klar. Vi vet ikke hva skipet fraktet. Alt vi vet er at skipet fraktet tømmer, men en etterforskning bør avsløre om det også fraktet noe annet, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere