RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Arfan Bhatti kriger i Syria

Oslo (NTB): En av de 20-30 nordmennene som antas å kjempe mot regjeringsstyrkene i Syria, er Arfan Quadeer Bhatti, skriver Aftenposten.

Bhatti, som tidligere tilhørte Young Guns-miljøet i Oslo, ble i 2008 dømt for psykisk medvirkning til skadeverk på synagogen i Oslo, men frikjent for tiltalepunktet om terrorplanlegging.

Bhatti befinner seg ifølge Aftenposten i Syria blant annet sammen med den norsk-irakiske islamisten Mohyeldeen Mohammad.

- Jeg kan bekrefte at Mohyeldeen Mohammad er i Syria. Bhatti er i utlandet, uten at jeg vil gå inn på hvor. Ingen av dem har meldeplikt til meg, og jeg forutsetter at de som gode nordmenn ikke bryter norsk lov, sier deres advokat John Christian Elden til avisen.

Nordmennene som har reist til Syria de siste ukene, blir av kilder som kjenner miljøene godt, beskrevet som ekstreme, unge og militært utrente idealister. Det er lederskikkelser i det radikale muslimske miljøet i Norge som skal ha lokket dem ned.

- Disse ungdommene har ingen som helst innvirkning på situasjonen i Syria, men situasjonen i Syria vil ha enorm innvirkning på dem, sier en kilde som kjenner miljøet, men som ønsker å være anonym. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere