RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lucas Jackson (Reuters)

- Armstrong ønsket i UCI-kommisjon

Brian Cookson ønsker svar fra Lance Armstrong om UCIs ugjerninger.

UCIs styringskomité første møte etter valget av Brian Cookson som ny president ble gjennomført tirsdag. Under det ekstraordinære møtet ble medlemmene av komiteen enige om fire tiltak.

* En full revisjon av UCIs antidopingoperasjoner for å forsikre at systemer og kontroller gjennomføres effektivt. Denne revisjonen vil være grunnlaget for opprettelsen av UCIs uavhengige antidopingorganisasjon i 2014.

* Prinsippene som skal stå til grunn for implementeringen av en uavhengig kommisjon som skal se nærmere på påstandene om tidligere forseelser i UCI. Målene for den uavhengige kommisjonen er å reetablere UCIs tillit og gjenoprette tilliten til sykkelsporten.

* Etableringen av en uavhengig, internasjonal utviklingskommisjon for å gjennomgå UCIs omfattende arbeid innenfor dette feltet. Kommisjonen skal rapportere sine første funn og anbefalinger til det neste møtet i UCIs ledelseskomité.

* Støtte til den nye kommisjonen for kvinnelig sykkelsport, ledet av visepresident i UCI Tracey Gaudry, i arbeidet med å oppnevne medlemmer og etablere målsettinger.

UCI informerte også om at Brian Cookson vil tjene mindre enn den forrige presidenten, Pat McQuaid, og at Martin Gibbs er ansatt som generaldirektør i det internasjonale sykkelforbundet. Gibbs jobbet tidligere i British Cycling som politisk og juridisk direktør.

- Det er et enormt arbeid å gjøre gjennom de neste månedene og utover, men jeg er begeistret over lidenskapen og støtten mine kolleger har vist for å implementere reelle endringer til det beste for sykkelsporten, uttalte Brian Cookson etter møtet.

Lance Armstrong ønskes, ifølge BBC, i den uavhengige kommisjonen som skal se nærmere på UCIs ugjerninger under Hein Verbruggen og Pat McQuaid. Travis Tygart, administrerende direktør i det amerikanske antidopingbyrået, har tidligere uttalt at han mener Armstrong har bevis for UCIs ugjerninger – lignende påstånder er også fremmet av både Floyd Landis og Tyler Hamilton.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere