*Nettavisen* Nyheter.

- Artic Sea ble kapret på vegne av Israel

Jerusalem (NTB): Israel sto bak kapringen av det Malta-registrerte lasteskipet Artic Sea utenfor Sverige, fordi det var på vei til Iran med raketter i lasten, skriver en russisk avis.

Det russiskeide skipet forlot Finland 23. juli. I lasten var det angivelig tømmer til drøyt 11 millioner kroner som skulle til Algerie.

I svensk farvann mellom Öland og Gotland skal skipet ha blitt bordet og kapret. Først 17. august ble det funnet igjen ved Kapp Verde-øyene utenfor Vest-Afrika av et russisk marinefartøy som pågrepet åtte kaprere om bord.

Rakettene var angivelig av typen X-55, også kjent som Kh-55 eller AS-15. Disse har en rekkevidde på opptil 3.000 kilometer og kan utstyret med kjernefysiske stridshoder.

Israel skal ha fått nyss om lasten og organisert kapringen, skriver den russiske avisen videre i sin artikkel, som noen timer senere ble gjengitt av israelske medier.

Russiske myndigheter avviser meldingene og fastholder at påstandene om en rakettlast til Iran er grunnløse, melder den israelske hærens radiostasjon.

Russlands ambassadør til NATO, Dmitrij Rogozin, betegner rapporten som fantasifull og absurd, skriver Jerusalem Post i sin nettutgave.

Israelske myndigheter har foreløpig ikke kommentert meldingene.

Overfor russisk presse har de tiltalte hevdet at de tilhører en miljøorganisasjon, men de har ikke vært i stand til å si hva organisasjonen heter eller hvilket formålet kapringen av en tømmerlast skulle ha. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag