RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Åsne offer for Jante

Sist oppdatert:
Anne Aasheim i NRK vet at det finnes motforestillinger til Åsne Seierstad i statskanalen, og mener journalisten er offer for Janteloven. Utenrikskorrespondent Tomm Kristiansen var kritisk.

- Unge, kvinnelige, uredde og dyktige journalister blir utsatt for Janteloven i et ubarmhjertig yrke, sier Anne Aasheim, til VG.

Aasheim sitter i juryen for Den store journalistprisen, og var med på avgjørelsen da Åsne Seierstad ble vraket i 2002. Året etter fikk juryen flere nye medlemmer og Kåre Valebrokk ble ny formann. Det ble enstemmig vedtatt at Åsne Seierstad skulle få prisen på 100.000 kroner.

- Jeg visste at det hadde vært sterke innsigelser fra NRK, og jeg regnet med at de kom fra utenriksavdelingen, sier Valebrokk, til VG.

Nåværende utenriksredaktør Gro Holm avviser at hun hadde innsigelser mot Seierstad. Hennes forgjenger, Tomm Kristiansen, sier til Dagens Næringsliv at han skrev et internt notat i NRK.

- Det handlet om forskjellige folk som var foreslått til journalistprisen. En av dem var Åsne Seierstad. Hva som sto i det, husker jeg ikke. Jeg kan ikke forestille meg at juryen ville legge det til grunn, og skjønenr ikke hvordan det havnet der, sier Kristensen til DN.

Avisen erfarer at kritikken mot Seierstad havnet om manglende kunnskap om landene hun dekket.

Det var ingen som mottok prisen i 2002.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere