- Assad har spilt sine kort godt

Oslo (NTB): Syrias president Bashar al-Assad sitter med så gode kort at han ikke trenger å komme med innrømmelser under forhandlingene i Genève, mener kommandørkaptein Per Christian Gundersen.

Han mener Assad-regimet nærmest bedriver et spill for galleriet i Genève.

- Assad har ingen grunn til å forhandle reelt sett. Han trenger ikke å inngå kompromisser, sier Gundersen til NTB.

Han peker på at Assad-regimet i ferd med å ta stadig mer kontroll over de mest strategisk viktige områdene av Syria, det vil si aksen fra nord til sør der store deler av befolkningen bor.

- Det er nå vi ser effekten av en del viktige strategiske grep som Assad gjorde for en tid tilbake. Samtidig fremstår han som samarbeidsvillig ved å delta i Genève. Men det regimet bedriver, er først og fremst strategisk kommunikasjon, mener Gundersen, som er Syria-kjenner og tilhører mediegruppen ved Forsvarets høyskole.

Assad har ifølge Gundersen brukt den libanesiske Hizbollah-militsen og Irans revolusjonsgarde til å trene paramilitære styrker som nå brukes til å sikre bygninger lokalt. Samtidig brukes de mer profesjonelle regjeringsstyrkene i kampene mot opprørerne. Det er en strategi som har gitt regimet et overtak i kampen mot opprørerne. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag