Gå til sidens hovedinnhold

- Assange lider av lungesykdom

Quito (NTB-Reuters): WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange lider av en kronisk lungesykdom som kan forverre seg, opplyser den ecuadorianske ambassaden i London, der Assange har søkt tilflukt.

- Assange har en kronisk lungelidelse som kan forverre seg når som helst. Den ecuadorianske staten dekker Assanges medisinske kostnader, og vi har sørget for at han får regelmessig besøk av lege for å sjekke helsetilstanden, sier ambassadør Ana Alban til ecuadoriansk TV.

Assange har søkt om politisk asyl i Ecuador og søkte tilflukt i den ecuadorianske ambassaden i juni i år etter at britisk høyesterett avviste anken hans om utlevering til Sverige.

Britiske myndigheter sier Assange vil bli pågrepet i det øyeblikk han setter foten utenfor ambassadens område. Ambassadebygningen er under konstant politiovervåking.

Storbritannia vil utlevere Assange til Sverige, der han er anklaget for seksuelle overgrep mot to kvinner. Assange selv hevder han er uskyldig, og frykter at svenske myndigheter vil sende ham videre til USA, der han risikerer å bli dømt til lang fengselsstraff etter at WikiLeaks publiserte flere hundre tusen sider med hemmeligstemplede dokumenter fra blant annet utenriks- og forsvarsdepartementet. (©NTB)

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene