- At løypa er hard passer meg godt

KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO

KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO Foto: Kristoffer Øverli Andersen

Kongen av Ringerike står på NM-start med store ambisjoner.

26.06.10 10:55

STJØRDAL (procycling.no): Joker Bianchi har gjort det til tradisjon å varte opp med seier i NM de gangene de drar i land seieren i norges største etapperitt, Ringerike Grand Prix.

Gabriel Rasch vant på Ringerike i 2006, da tok Lars Petter Nordhaug hjem norgesmesterskapet. Året etter var det Edvald Boasson Hagen som ble seierherre på Ringerike, da tok Alexander Kristoff over trøya til Nordhaug.

I år vant den sympatiske rogalendingen Christer Rake Ringerike Grand Prix. Det skulle dermed være duket for Joker-seier i norgesmesterskapet på søndag.

Les mer om NM her: Her er alt du trenger til NM på sykkel!

Ambisjonene i taket
- Ja, Gino sa det, vi får prøve å gjøre det samme i år, sier Rake om den gode statistikken.

Joker tok hjem norgesmesterskapet to år på rad før Kurt Asle Arvesen vant back-to-back de to foregående mesterskapene. Rakes lag satser på å ta tittelen tilbake i år.

- Alt annet enn å stille for å vinne ville være feil. Man kan ikke ha lavere ambisjoner enn det, men det blir tøft, sier 23-åringen.

Fjerdeplassen fra fjoråret er Rakes beste plassering i norgesmesterskapet for senior. Da havnet han i et spurtoppgjør mot Thor Hushovd og Alexander Kristoff.

- Når det er så flatt som det var i innkomsten i fjor er det helt greit at jeg taper for Thor og Alex.

- Det blir nok en seigere avslutning i år, mener Rake etter å ha sett profilen.

Godt slag
Rake kjørte inn til fjerdeplass i det norske tempomesterskapet, uten å ha en spesielt god dag.

MER OM TEMPOEN: Edvald, selvfølgelig

- Det var ikke så dårlig, men ikke helt topp, forteller Christer.

Mellom Ringerike og NM har Rake vært i Danmark å kjørt et endagsritt for å få en gjennomkjøring.

- Jeg satt i utbrudd i hundre kilometer, så delte bruddet seg. De som kom unna holdt inn, mens vi andre ble kjørt inn. Jeg var der bare for å få en gjennomkjøring.

Han mener seieren på Ringerike var viktig for både han selv og laget, siden starten av sesongen var preget av en del skader og sykdom.

- Det var viktig å vise at vi er sterkt kjørende på Ringerike, noen ganger har vi vært nede i tre stykker som har vært friske og sånt merkes.

Steinhard løype
Løypa som skal kjøres i Trondheim er veldig hard, og det kommer til å bli et hardt ritt.

- At løypa er hard passer meg bra, men det er kanskje andre det passer enda bedre for, sier Rake, og sikter til de norske proffene som har tatt turen hjem for å kjempe om mestertrøya.

- På et eller annet tidspunkt kommer proffene til å kjøre, sånn som det alltid er i NM. Så må vi bare prøve å sitte med der, forhåpentligvis så har jeg bra bein på sisterunden.

LES OGSÅ: Hushovd: - Vil ikke låse dem og Nordhaug: - Jeg så frem til å kjøre på norsk jord

Sist en NM-løype var like hard var i Bergen i 2008. Da ble det store differanser og de beste rytterne kom en og en til mål.

- Det blir sånn når løypa er hard, mer mann mot mann.

Foto: Jarle Fredagsvik

Er en outsider
Selv med seier og sterk kjøring i Ringerike vil ikke Rake være i favoritt-gruppen i Trondheim.

- Nei, ikke i det selskapet der, med Edvald og Thor. Da er det andre som får ta favorittstempelet. Det er greit å være outsider.

Rake sier de heller ikke deler ut kapteinsroller innad i laget før start.

- Vi har ingen som fungerer som en kaptein på laget. Det blir slik at de som har litt mer erfaring gir beskjeder og sånn, litt mer på det nivået der. Vi får se hvem som har gode bein på søndag.

Proffdrømmen lever
Har du lest denne artikkelen la du kanskje merke til at alle som har vunnet Ringerike GP og NM for Joker-Bianchi, tidligere Maxbo-Bianchi, nå kjører for profesjonelle lag som Cervélo, Sky og BMC. Proff-kontrakt er noe rytteren som representerer Stavanger SK ikke tenker mye på.

- Først og fremst må jeg tenke på å sykle fort og trene bra. Hvis jeg fortsetter å kjøre bra resultater så tror jeg at jeg vil så sjansen til å teste meg videre. Så da er det viktig å holde fokus på rette tingene, kjøre gode resultater og gjøre det jeg skal.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag