RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Holm, Morten (SCANPIX)

- At noen har blitt sugd i Riga, er vel ingen sak...

Sist oppdatert:
Frp-politiker Martin Schanche slår tilbake.

Frp-politiker Bård Hoksrud ble filmet av TV 2 da han kjøpte sex på et bordell i Riga i helgen.

Tidligere rallycrosskjører og partifelle Martin Schanche er ikke nådig i sin kritikk av media i saken:

- Om noen har blitt sugd eller ronka eller har hatt sex i Riga er vel ikke noe å lage sak på nyhetene av. Verden er så full av elendighet og dette er et slag i trynet på alle de som sulter i Afrika, sier Schanche til «God kveld Norge».

- Ikke den loven jeg setter høyest
Overfor Nettavisen utdyper han det slik:

- Dette er en ikke-sak. Den verdinorm pressen her legger til grunn for sin nyhetsvurdering, er sterkt tilbakestående, vil jeg si. Se på hva som skjer i Afrika og andre miljøutfordringer vi har... - og så blir dette førsteoppslag, sier han oppgitt til Nettavisen..

- Hadde det vært i Finnmark, ville jeg skrevet det med tre store meter. Hvordan kan man sende mørke menn til Riga for å avdekke noe slikt, spør han undrende.

- Uforsiktig og toskete, men...
- Men Hoksrud bryter loven. Hva vil du si til det?

- Det er uforsiktig og toskete av Hoksrud. Men det er heller ikke den loven jeg setter høyest. Hvorfor skal voksne mennesker ha en slik lov? Vi trenger ikke hetse på hverandre, slik det nå legges opp til, svarer Schanche.

- Hvis to voksne mennesker blir enige om at vi «drar i køya sammen», er det greit. Det er mye bedre at vi har fokus på de viktige tingene i samfunnet.

«Jeg er valgt inn på Stortinget for Telemark, og har i seks år nå forsøkt å gjøre en best mulig jobb som ombudsmann. Det håper jeg å kunne fortsette med. Jeg har gjort en skikkelig «blemme», som jeg nå må betale prisen for. Jeg har samtidig fått en skikkelig lærepenge. Men forhåpentligvis vil jeg komme meg igjennom dette både privat og i mitt videre virke som politiker.»

Bård Hoksrud, 22.09.11

- «Bygdetullinger»
- Hva er ditt forhold til media i dag?

- Mitt forhold til pressen er veldig ryddig og greit gjennom veldig mange år. Men nå synes jeg mange journalister fortjener tittelen «bygdetullinger» når de kan nedverdige seg til slikt lavmål, sier Schanche.

- At det er litt penger involvert, gjør vel ikke noe... Det kan handle om «hjertelag», det..., sier Schanche.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere