RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Atomavtale med Iran er på plass

Sist oppdatert:
Teheran (NTB-Reuters-AFP): Tyrkiske myndigheter hevder Iran har gått med på en avtale som kan bidra til å løse den langvarige konflikten om det iranske atomprogrammet.

- Avtalen kom på plass etter 18 timer med forhandlinger, sa Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu søndag.

Han la til at avtalen kan bli formelt kunngjort mandag, og at det kan bli gjort endringer i den før kunngjøringen. Både Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan og den brasilianske presidenten Lula da Silva har deltatt i samtalene om atomprogrammet i den iranske hovedstaden Teheran.

Bakgrunnen for gjennombruddet er at Iran nå skal ha gått med på å bytte lavanriket uran mot kjernefysisk brensel. En forutsetning er at selve overleveringen skjer i Tyrkia.

Den brasilianske presidenten møtte Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei søndag. Tyrkias statsminister Erdogan var først lite lysten på å dra til Teheran, men ombestemte seg i siste øyeblikk etter at Davutoglu rapporterte om framgang i de innledende samtalene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere