*Nettavisen* Nyheter.

- Attentatplaner mot opposisjonsleder i Venezuela

Caracas (NTB-Reuters): Venezuelas president Hugo Chávez har fått opplysninger som tyder på at noen planlegger et attentat mot hans politiske rival Henrique Capriles.

Sjefen for etterretningen i landet har allerede diskutert saken med Capriles' medarbeidere, sa Chávez til en statlig venezuelansk TV-kanal mandag. Opposisjonslederen skal ha fått tilbud om ekstra sikkerhetstiltak.

- Vi er forpliktet til å gi beskyttelse til enhver venezuelansk borger, særlig i denne situasjonen, understreker Chávez.

Han har så langt ikke opplyst hvem som mistenkes for å stå bak attentatplanene. Capriles selv, som er guvernør i delstaten Miranda og kandidat i presidentvalget til høsten, har ikke kommentert påstandene om at noen ønsker å ta ham av dage.

Chávez har tidligere kommet med harde utfall mot opposisjonslederen og kalt ham en snøftende gris. Presidentens støttespillere har stemplet Capriles både som besteborger, sionist og nazist.

Presidentvalget i Venezuela holdes i oktober. Chávez, som er rammet av kreft, skal begynne en ny runde med strålebehandling senere denne uken. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.