RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Avgjørende hvordan ledelsen håndterer saken

- SV har mistet sin dimensjon, mener Frank Aarebrot.
- SV har mistet sin dimensjon, mener Frank Aarebrot. Foto: Jarle Vines (Jarle Vines)
Sist oppdatert:
Det mener professor Frank Aarebrot.

En kvinne med tillitsverv i Fremskrittspartiet har anmeldt to partifeller for voldtekt. Det kunne NRK fortelle torsdag kveld. Nettavisen snakket samme kveld med professor i sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen (UiB), Frank Aarebrot. Han er klinkende klar i sin tale.

- I denne saken vet vi lite, så man skal være forsiktig med å kaste sten. Men det vi vet er at for et parti som rammes av slike beskyldninger, sanne eller usanne, er det avgjørende hvordan ledelsen håndterer saken, sier Aarebrot til Nettavisen.

Han trekker frem Venstre, hvor nestleder måtte gå - og hvor ledelsen kom raskt på banen og viste at de tok saken og det å ha tillitsverv på største alvor.

- Når det skjer, vil ikke partiet i seg selv rammes noe særlig. Udåden står for gjerningsmannens regning, det gjelder alltid, sier han.

Aarebrot presiserer:

- Hvis Frp-ledelsen, i dette tilfellet, har kjent til anklagene og bevisst forsøkt å skjule saken, er det alvorlig. Men midt i en valgkamp, kan det være flere grunner til at Siv Jensen eksempelvis ikke er blitt orientert om forholdet, sier han.

Frp har gjennom årene vært rammet av en rekke kjedelige "sex-saker".

- Frp har opplevd vanskelige saker, så jeg tror ikke ledelsen bevisst ville neglisjert slike anklager nå. Jeg tror ikke Frp ville gjort det, sier Ap-sympatisør Aarebrot til Nettavisen.

Nettavisen har også vært i kontakt med mangeårig Frp-leder Carl I. Hagen. Han ønsker ikke å kommentere saken.

- Nei, den saken har jeg ingen kommentar til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere