RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Avgjørende refinansiering for Pan Fish

Sist oppdatert:
Oppdrettskonsernet Pan Fish og konsernsjef Atle Eide har fått på plass en refinansieringsplanen med de to hovedkreditorene og vil gå til markedet med en nye emisjon
Det nye nye refinanseringsplanen Pan Fish har inngått med hovedkreditorene DnB Nor og Nordea går ut på at de to bankene konverterer 500 milliuoner av gjelden til egenekapital.

En slik konvertering er imidlertid betinget av at selskapet får på plass en emisjon på 200 milioner kroner.

- Refinansieringen vil gjøre Pan Fish til et uavhengig, offensivt og fokusert oppdrettsselskap med en solid balanse, skriver selskapet.

Egenkapitalen vil etter emisjonen og konvertering av gjeld være i området 35 prosent, med null i goodwill og svært lave konsesjonsverdier.

- Etter to års målrettet strategisk, finansiell og operativ omstilling gjennomfører Pan Fish nå selskapets avgjørende refinansiering, sier konsernsjef Atle Eide i Pan Fish

- Med styrkingen av kapitalstrukturen vil selskapet få finansiell plattform til kunne tåle relativt lave laksepriser gjennom oppbyggingsfasen og likevel nå de ambisiøse produksjonskostnadsmålene som er satt, sier Pan Fish-sjefen videre.

Nedskriver pålydende

For å få gjennomført den planlagte emisjonen må Pan Fish igjen ta veien om en en nedskrivning av pålydende. Den vil bli nedskrevet fra 2 kroner til 75 øre. Dette fr å kunen gjennomføre konvertering og emisjon på kurser udner 2 kroner. Aksjen var sist omsatt på 1,61 kroner.

- Dette vil bli gjort gjennom en kapitalnedsettelse som gjennomføres dels til dekning av tap som ikke kan dekkes på annen måte og dels gjennom en kapitalnedsettelse ved overføring til annen egenkapital, opplyser selskapet.

Øvelsen avhengert at en refinansierignsavtale kommer på plass og at Nordea får unntak fra tilbudsplikten.

- Det er med stor tilfredshet jeg nå kan slå fast at Pan Fish endelig er rigget for fremtiden, både operasjonelt og finansielt, sier Eide i en kommentar.

Opprettholder guiding

Som kommunisert under presentasjonen av resultatene for fjerdekvartal 2004 er Pan Fish konsernets mål for 2005 å produsere 53.200 tonn laks (sløyd vekt) og slakte 48.800 tonn egenprodusert laks (sløyd vekt) i samme perioden.

Målet for 2007/2008 er en produksjon på 76 - 95.000 tonn laks (sløyd vekt), som igjen vil plassere Pan Fish som et av verdens største integrerte laksselskaper.

- Historien over de siste 15 til 20 årene har vist at de selskapene innen oppdrettnæringen som har hatt strengt fokus på produksjonskost og kvalitet har vist evne å gi tilfredsstillende avkastning til sine aksjonærer. Dette er det målet vi arbeider mot i Pan Fish, sier Eide om lavkoststrategien til selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere