RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Faksimile (Telemarksavisa)

- Avgjørende tips

Sist oppdatert:
- I formiddag fikk jeg en telefon fra en politikilde som bekreftet at tips har vært av svært stor betydning i den sjokkerende saken.

(Telemarksavisa) For nesten en uke siden fikk vi de første signalene på at dette dødsfallet ikke uten videre kunne avfeies med “intet straffbart forhold”. Siden det har vi i TA jobbet hardt med det som innimellom kalles parallelletterforskning.

Spesielt siden en av de involverte, den nå drapssiktede, var politimann så var det folk i omgivelsene til avdøde som fryktet at etterforskningen ikke skulle bli så grundig som den burde.

I utgangspunktet er det ingen grunn til å tro at det finnes den typen kameraderi i politiet i så alvorlige saker. Når folk likevel var bekymret var det fordi det hadde godt så lang tid uten at det tilsynelatende skjedde noe.

Ansvarlig redaktør i Telemarksavisa, Ove Medllingen, skriver om det mulige drapet på Linn Madelen Bråthen, som har rystet Telemark de siste dagene.
Ansvarlig redaktør i Telemarksavisa, Ove Medllingen, skriver om det mulige drapet på Linn Madelen Bråthen, som har rystet Telemark de siste dagene.

Det er også betenkelig at en mann som var så sentral i hendelsesforløpet som siktede var, likevel fikk en rolle i flere av nøkkelelementene etter dødsfallet. Blant annet ved å identifisere avdøde og holde kontakt med de nærmeste pårørende. Om det har hatt betydning vet vi ikke. Men Telemark politidistrikt bør ta en gjennomgang på rutinene ved slike hendelser.

Les også: Tina brøt loven og fant sannheten

Les også: Her er den siktede politimannen

Årsaken til at TA i går trykte bildet som stammet fra et overvåkningskamera fra Brotorvet mot Breviksbrua, var nettopp å stimulere folks hukommelse og eventuelt få inn flere tips.

Det virket.

DØD: Linn Madelen Bråthen (33).
DØD: Linn Madelen Bråthen (33).

Både politiet og TA samt andre redaksjoner som jobbet med saken, fikk inn en rekke tips onsdag. Om det er tips fra publikum eller grundig etterforskning fra Vestfold politikammer som har vært det avgjørende vet vi ikke. Det spiller heller ikke så stor rolle. Det viktige er at alle elementer i saken blir kjent. Så blir det eventuelt opp til domstolene, etter en tiltalebeslutning, å ta den saken videre.

I et rettssamfunn er det slik at ingen skal regnes for å være skyldige før rettskraftig dom er avsagt. Likevel er en siktelse en indikasjon på sannsynlighet for en straffbar handling.

SISTE OBSERVASJON: Et overvåkingskamera som politiet har frigitt viser at politimannen og den avdøde 33-åringen har gått forbi Brotorvet i retning Breviksbrua den natten.
SISTE OBSERVASJON: Et overvåkingskamera som politiet har frigitt viser at politimannen og den avdøde 33-åringen har gått forbi Brotorvet i retning Breviksbrua den natten.

I dag skal etter planen Linn Madelen Bråthen begraves. Våre tanker går til de nærmeste. Men selv med denne tragiske utgaven på et ungt liv, er det bedre å få klarhet i hva som virkelig skjedde, enn å leve med den nagende tvilen.

Tankene går også til venner og bekjente som, da de tvilte på den offisielle versjonen, som da også viste seg å være en løgn, utrettelig jobbet med å få saken bedre belyst.

De fortjener en stor takk.

Les flere saker fra Telemarksavisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere