Gå til sidens hovedinnhold

- Avhoppet syrisk talsmann hjelper USA

Washington (NTB): Jihad Makdissi, talsmannen som rømte fra Bashar al-Assads regime i november, skal nå befinne seg i USA og samarbeide med etterretningstjenesten.

Det er den britiske avisa The Guardian som erfarer at amerikanske etterretningsagenter også hjalp Makdissi på reisen til USA, etter at han dro fra hjemlandet til Beirut.

I bytte mot asyl skal den tidligere talsmannen for Syrias utenriksdepartement fôre amerikanske myndigheter med informasjon.

«Den siste utviklingen kommer etter nesten en måned med debrifinger som har hjulpet etterretningsagenter med å danne seg et bilde av hvordan avgjørelsene blir tatt i de innerste kretser i det krigsherjede regimet,» skriver avisa.

De har imidlertid ingen åpne kilder som bekrefter historien. Syriske myndigheter har benektet at Makdissi har hoppet av, og sagt at han har en tremåneders permisjon.

Makdissi, som også har jobbet som diplomat på den syriske ambassaden i London, er det mest markante medlemmet av Assads regime som hopper av etter at statsminister Riyad Hijab dro til Jordan i august. (©NTB)

Reklame

Black Friday: De 11 beste kuppene du gjør hos Hifi Klubben