RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Robert Murat (til venstre) avbildet sammen med portugisisk politi kort tid etter forsvinningen av Madeleine McCann (til høyre).
Robert Murat (til venstre) avbildet sammen med portugisisk politi kort tid etter forsvinningen av Madeleine McCann (til høyre). Foto: Scanpix (fotomontasje)

- Avhører tidligere Maddie-mistenkt

Tidligere mistenkt er blant elleve personer som skal avhøres av portugisisk politi.

Portugisisk politi har planer om å avhøre en tidligere mistenkt i forsvinningssaken til Madeleine McCann.

Den britiske mannen Robert Murat var én av de første personene som ble utpekt som en mulig mistenkt i forsvinningssaken. Han ble senere renvasket.

Nå ønsker imidlertid portugisisk politi å avhøre mannen som vitne, opplyser kilder til Sky News.

Britisk politi skal etter planen reise til Portugal for å overvære avhørene av elleve personer som er av interesse for etterforskningen.

- Fire mistenkte
Ifølge BBC er fire av dem vitner, mens syv skal avhøres som mistenkte.

Murat sier til britiske medier at han ennå ikke har blitt kontaktet av politiet, men understreker at han gjerne stiller til avhør.

- Min samvittighet er ren, og jeg har ingen problemer med å snakke med politiet, sier han til The Guardian.

Murat, som er en britisk IT-konsulent i Algarve, ble tidlig i etterforskningen utpekt som formelt mistenkt av portugisisk politi, skriver The Independent.

Han har tidligere gått til søksmål mot en rekke medier som hengte ham ut som mistenkt. Murat vant søksmålet og fikk utbetalt store beløp fra flere medieorganisasjoner.

Fakta: Madeleine-saken

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Madeleine McCann forsvant fra familiens feriested i feriebyen Praia da Luz på Algarvekysten i Sør-Portugal 3. mai 2007, like før sin fireårsdag. Portugisisk politi henla saken i 2008, etter at de tidligere samme år hadde erklært foreldrene Kate og Gerry McCann som mistenkte i saken, men uten å sikte dem. Forsvinningen har fått stor medieoppmerksomhet. Ekteparet McCann har holdt en høy medieprofil og iverksatt en verdensomspennende kampanje for å finne datteren. Britisk politi varsler i mai en betydelig opptrapping av letingen etter den savnede jenta. (Kilde: NTB)

Gjenåpnet saken
Portugisisk politi henla saken etter en omfattende, resultatløs etterforskning. Men sommeren 2013 opprettet britiske politi en egen etterforskning av saken.

Portugisisk politi gjenåpnet Madeleine-saken tidligere i år, da britiske etterforskere reiste ned til Praia da Luz for å bistå med et søk i et krattområde i nærheten av åstedet.

Men etterforskerne fant aldri noen spor etter jenta.

Madeleine forsvant sporløst fra et hotell i Praia da Luz i Portugal 3. mai 2007. Hun var nesten fire år gammel da hun forsvant sporløst.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere