*Nettavisen* Nyheter.

- Avledningsmanøver fra Ap-Wickholm

Frps Per Sandberg slår tilbake mot kritikken fra Truls Wickholm, Ap i dette debattinnlegget.

22.05.08 14:19

SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER ARTIKKELEN!

Av Per Sandberg, stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet

Truls Wickholms (Ap) svar på at det under den Ap-dominerte regjeringen skjer en økning i dødsulykkene på nesten 50%, er å selv gå foran «som mann» med et godt eksempel på oppførsel i trafikken. Vi skal alle være gode eksempler Wickholm, men som rikspolitiker i et regjeringsparti og medlem i Stortingets transportkomite må du innse at det stilles noe høyere krav til deg enn som så.

Arbeiderpartiets hang til symbolpolitikk er bare ikke nok til å endre de tragiske realitetene i trafikken, det må også vises vilje og evne til å ta grep på flere områder - også der dette koster staten penger. I forhold til ulykkeskostnadene er dette uansett vel anvendte penger.

Klikk på bildet for å forstørre.

Jeg anbefaler Wickholm ved neste anledning å stemme for FrPs forlag i Stortinget om mer midler til midtdelere og til kantsikring i stedet for å stemme dette ned slik parksis fra regjeringspartiene har vært så langt. Jeg anbefaler Wickholm tilsvarende om neste gang, å la være å stemme imot FrPs forslag om midler til å drive «trafikksikkerhetshaller», hvor nettopp holdninger og ferdigheter hos unge trafikkanter er det viktige. Hva med å tilby unge menn «arenaer» Wickholm, hvor de i trygge rammer og under spennende instruksjon får lov til å prøve seg uten fare for seg selv og andre? All verdens retorikk som i disse dager strømmer ut fra Aps partiapparat kan ikke bortforklare at det er under dagens rødgrønne regjering at vi opplever noe av tidenes verste økning i drepte i trafikken. Wickholm svarer med bortforklaringer.

Jeg registrerer at Wicholm og Ap nødig går inn for tiltak som koster penger, han finner det likevel opportunt å lire av seg forvrøvlede uttalelser om at FrP vil «blåse pensjonsfondet og skyte renta i været». Det skal mage til slikt på samme tid som hans egen regjering gir oss sin 15. renteøkning på vel to år. Dessverre er det bare ordene iigjen fra regjeringen på de alvorlige utfordringer norsk samferdsel står overfor. Utfordringer som vår neste regjering må ta tak i umiddelbart.

Her kan du lese flere debattartikler!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag