Gå til sidens hovedinnhold

- Avslappet, tydelig, blid og overbevisende

Kristin Halvorsen snudde fullstendig slakt til seier i tirsdagens utspørring.

Tirsdag kveld stilte SV-leder Kristin Halvorsen til partilederutspørring i NRK.

- I god form igjen
Det ble en oppvisning i hvordan Kristin Halvorsen er når hun er i god form, mener retorikk-ekspert Jens Kjeldsen ved Universitetet i Bergen.

Sist gang SV-lederen stilte i utspørring var det hos Pål T. Jørgensen på TV 2. Den gang fikk Kristin Halvorsen knallharde tilbakemeldinger på sin innsats.

Les saken: - Dette var forferdelig dårlig, Kristin

Men foran kveldens utspørring hadde SV-lederen tydeligvis gjort hjemmeleksa.

- Det er interessant å se på Kristin Halvorsen i debatt. Hun skaper god stemning og har potensielt kongerikets største smilehull, sier Jens Kjeldsen.

- Klart bedre nå
Kjeldsen er ekspert i retorikk og er utdannet medieviter ved Universitetet i Bergen.

- Hun gjorde det klart bedre enn hos Pål T. Jørgensen. Ut i fra det vi vet om overbevisning, framstod hun som langt mer overbevisende i dag. I dag klarte hun å skape en avslappet stemning og et inntrykk av at hun kan svare på spørsmålene, sier Kjeldsen.

- Det interessante er jo at det var stort sett de samme temaene som ved forrige utspørring. Men denne gangen hadde hun svarene klare og svarte ikke så stakkato, slik hun gjorde ved forrige utspørring, sier Kjeldsen.

Les om debatten her: - Skal ikke starte sjekkeskoler

- Avdetonerer bomber
Heller ikke utfordringene fra utspørrerne klarte å vippe SV-lederen av pinnene, mener han.

- De potensielle, journalistisk bombene klarte hun å avdetonere. Hun ga noen innrømmelser, men fortsatte raskt med en forklaring eller bortforklaring, sier Kjeldsen.

På de siste meningsmålingene ligger SV like under 8 prosents oppslutning. Det er nær ett prosentpoengs lavere oppslutning enn valgresultatet fra 2005.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley