*Nettavisen* Nyheter.

- Avslørt av sitt eget undertøy

Foto: Scanpix (montasje).

Dykkerne har gjort nye funn på kapteinens lugar om bord på cruiseskipet.

03.02.12 11:08

Den moldovske danserinnen, som var på broen da cruiseskipet Costa Concordia grunnstøtte utenfor øya Giglio i forrige måned, skal ha innrømmet at hun elsker kapteinen.

Tidligere har kvinnen nektet for at hun hadde et forhold til den gifte kapteinen. Men nye funn på kapteinens lugar skal ha fått henne til å endre forklaring.

- Jeg elsker ham
Domnica Cemortan (25) skal ha sagt i et avhør i den italienske byen Grosseto at hun er forelsket i kaptein Francesco Schettino, som er omdøpt til «kaptein feiging» av italiensk presse.

- Ja. Det er sant. Jeg elsker Francesco Schettino, skal hun ha sagt til påtalemyndigheten under et seks timer langt avhør, skriver italiensk presse, ifølge The Times.

Italienske avsier har tidligere spekulert på at kapteinen kan enten ha blitt distrahert av kvinnen, eller skulle tøffe seg for henne, da han førte skipet altfor nære land.

Cemortan hadde jobbet som russisk tolk i seks måneder for rederiet, som eier det forliste skipet. Men hun var om bord som passasjer, da ulykken inntraff.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Giacomo Aprili

Fant kvinnens undertøy
Dykkere som har gjennomsøkt det forliste skipet, har gjort funn av kvinnens undertøy samt andre personlige gjenstander på kapteinens lugar. I tillegg har etterforskere opplyst at 25-åringen aldri sjekket inn på sin egen lugar før ulykken inntraff.

Cemortan skal også ha forsvart kapteinen under avhøret.

- Jeg elsker ham. Det er ikke riktig å ødelegge hans omdømme. Alle går til angrep på ham, skal hun ha sagt i avhøret.

Kaptein Schettino, som er gift og har en datter på 15 år, sitter for tiden i husarrest. Han er siktet for uaktsomt drap og for å ha forlatt skipet mens det ennå var passasjerer om bord.

Kona har gått ut og forsvart ham, og kritisert media for å portrettere ham som et «monster».

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Pier Paolo Cito

- Det var en kvinne på broen
Besetningsmedlem Manrico Giampedroni var den siste personen som ble reddet ut fra skipsvraket. Han har bekreftet at det var en blond kvinne på broen da ulykken inntraff, skriver The Times.

- Jeg husker at det var en kvinne på broen, men jeg vet ikke hvem hun var. Jeg aner ikke hvor nær vi var Giglio - jeg er ingen kaptein. Det er mulig han ble distrahert på det tidspunktet, sier han.

Giampedroni hadde brukket beinet og ble reddet ut av vraket av dykkere etter 36 timer.

Myndighetene avsluttet søket etter savnede denne uken. Det offisielle tallet på omkomne er 17, mens 15 er fortsatt savnet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.