RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ba elever slå hverandre

Foto: Petter Geisner (Glåmdalen)
Helt siden før jul har foreldrene klaget på læreren ved Sør-Odal ungdomsskole.

Klagen går på både dårlig undervisning og en helt spesiell straffemetode. Ifølge klagen har læreren oppfordret elever om å slå medelever i hodet med en bok dersom de svarer feil på et spørsmål eller sier noe dumt, skriver Glåmdalen.

Minimalt faglig opplegg
Foreldrene mener også at læreren gir for lite lekser og har minimalt med faglig opplegg i timene. I klagen hevdes det også at læreren ofte kommer for sent til timene.

Når elevene påpeker dette får de bare beskjed om at timen starter først når læreren er på plass. Foreldrene klager ifølge Glåmdalen også på at læreren satte av to undervisningstimer til å feire KILs opprykk. Elevene ble satt til å tegne opprykket i november i fjor.

Har vært frustrerte lenge
Glåmdalen kjenner til at foreldrenes misnøye med læreren ikke er av ny dato. Foreldrene har vært i møter både med klassestyrer og rektor. De første møtene ble holdt før jul. Foreldrene syntes ikke klagene førte fram, og ble utålmodige og frustrerte. Derfor skrev de brev til Fylkesmannen i Hedmark. Brevet gikk videre til rett klageinstans, som er Sør-Odal kommune. Grunnskolen er kommunenes ansvar. Fylkesmannen ber nå kommunen følge opp saken.

Randi Gaustad er rektor ved Sør-Odal ungdomsskole:

- Vi må først finne ut om det er slik foreldrene hevder i sin bekymringsmelding, sier Gaustad og vil derfor ikke si noe om eventuelle konsekvenser for læreren.

- Hva synes du om at foreldrene klager til Fylkesmannen, etter først å ha klaget til deg?

- Det får står for foreldrenes regning.

Følg saken videre på Glåmdalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere