*Nettavisen* Nyheter.

- Baby døde mens legene sloss

Foto: Globo (Globo TV)

Leger skal ha begynt å slåss under en fødsel.

26.02.10 15:00

Legene skal ha startet slåsskampen da de kranglet om hvem som skulle være ansvarlig for en fødsel på et sykehus i Ivinhemai Brasil.

De to legene ble etter hvert eskortert ut av fødestuen av sikkerhetsvakter på sykehuset.

Først 90 minutter senere fikk en annen lege gjennomført et hastekeisersnitt på den 32 år gamle kvinnen. Men da var babyen død, melder lokale medier, ifølge BBC.

Døde av oksygenmangel
En offisiell tjenestemann sier det ennå er uklart om kranglingen var en direkte årsak til dødsfallet. Ifølge dødsattesten døde babyen av oksygenmangel, men det er ennå ikke gjennomført noen fullstendig obduksjon.

Legene er blitt avskjediget som følge av hendelsen, og politi og helsemyndigheter har iverksatt en granskning av saken.

Den gravide kvinnen, Gislaine de Matos Rodrigues, skal ha spurt legen, som bisto henne før fødselen, om han også kunne bistå under selve fødselen.

Men rett etter at kvinnen fikk bedøvelse, ankom en annen lege som skal ha insistert på at han hadde ansvaret for å gjennomføre fødselen.

Lå og rullet på gulvet
Ifølge vitneutsagn skal legen først ha begynt å krangle, og etter hvert utviklet det seg til å bli en slåsskamp.

- Det var en stor slåsskamp. Det endte med at de lå og rullet på gulvet, og kona mi skrek og ba dem om å stanse, sier ektemannen til den gravide kvinnen, Gilberto Melo Cabreira, til avisen Folha de São Paulo.

Han forteller at sikkerhetsvakter måtte komme for å atskille legene. En av legene bekreftet overfor brasiliansk fjernsyn at det var en slåsskamp, men han skylder på den andre legen.

- Det var ikke meg som startet slåsskampen. Det var ham, sier dr. Sinomar Ricardo til Globo TV.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.