RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bakstreversk mediepolitikk fra SV

Sist oppdatert:
SV ønsker ikke at NRK og TV 2 skal gå sammen om å digitalisere sendenettet gjennom sitt selskap NTV. Begrunnelsen er at de får for mye makt.

Dette reagerer den tidligere SV-politikeren Paul Chaffey på. Han mener partiets mediepolitikk er bakstreversk og mener det minner om ren trotskisme.

Chaffey er leder for Abelia, IT-næringens arbeidsgiverorganisasjonen. Dagens Næringsliv skriver at den tidligere SV-politikeren mener partiets politikk ser radikal ut på partiet, men at den ender i bakstreveri og at de forfekter en mediepolitikk med tradisjoner tilbake til 1917.

– Det påfallende er jo også at SV på denne måten får så rare allierte, sier Chaffey.

Han viser at til Fremskrittspartiet konsekvent er motstander av NRKs og TV 2s planer fordi partiet ønsker et privatisert og reklamefinansiert NRK.

SVs mediepolitiske talsmann, Magnar Bergo betegner seg som NRKs beste venn, men håper Stortinget utsetter Regjeringens forslag om å digitalisere sendenettet. Han ønsker seg et rent statlig infrastrukturselskap som skal etablere og drive digital-tv, med tv-kanalene som leverandører.

– Kåre Valebrokk er en mann som følger pengestrømmen. Kringkastingssjef John G. Bernander er også en flink businessmann, men etter min mening pøser NRK på med altfor mye ressurser bare for å slå TV 2. Det er butikk, butikk, butikk. I denne situasjonen mener vi det er feil at tv-kanalene også skal eie og drifte distribusjonen, og slik få enda mer makt, sier Bergo til Dagens Næringsliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere