*Nettavisen* Nyheter.

- Banket til døde i gjengoppgjør

Foto: TV2 Nyhetene/privat

Flere skutt, hogget med samuraisverd og slått med balltre.

13.03.09 13:09

(iOslo.no) Mandag starter rettssaken mot ti personer som står tiltalt for drap eller medvirkning til drap, etter et oppgjør mellom to tamilske gjenger på Kalbakken 12. august 2007.

Ifølge tiltalen ble tre av mennene tilkalt fra Tyskland og hentet i Danmark for å være med i en konflikt mellom to tamilske grupperinger. Alle ti skal deretter ha møttes i en bolig i Lørenskog.

Tiltalen mot mennene beskriver deretter hvordan de utstyrte seg med sverd, øks og balltre før de kjørte for å møte den andre gruppen ved Gårdsveien 4 på Kaldbakken.

Hoppet ut av bilen
- Det var ved Nordtvedt bad det startet, og de har deretter flyttet seg til REMA 1000, sa operativ uteleder, Arve Røtterud, til iOslo.nos reporter på stedet.

Da de ankom stedet skal de ha hoppet ut av bilen med våpnene. En av dem ble imidlertid skutt av mannen de nå står tiltalt for å ha drept.

Etter at han avfyrte skuddene skal han ha blitt slått i ryggen slik at han falt i bakken, og deretter blitt stukket med sverd og hugget med øks i hodet, skulderen og underarmene av fire av de tiltalte.

Han døde senere av hodeskadene han ble påført.

Grep ikke inn
De seks andre var til stede under hele opptrinnet, uten å gjøre noe for å forhindre de dødelige huggene.

En av dem står også tiltalt for å ha kjørt på en av motstanderne med sin SUV-bil.

Saken har en strafferamme på over seks år. Det har ikke lyktes iOslo.no å få en kommentar fra aktor i saken.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.