RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bare 17 sekunder med sex

Sist oppdatert:
Anette og Rodneys små sekunder med sex på tv er ikke unnskyldning nok til å grafse i privatlivet deres, mener advokat Kyrre Eggen.

(SIDE2): - Karlsen og Young har ikke bedrevet utstrakt eksponering av seg selv. De har selv ikke kontaktet media for oppmerksomhet. Det de gjorde, som uerfarne med media, var å følge de råd de fikk: å stille opp på noen få oppslag, men å si nei til det meste, før de til slutt sa nei til medieeksponering av sine private forhold, påpekte Eggen da han onsdag holdt sitt innelgg i Høyesterett i Se og Hør-saken.

Sex i noen sekunder
Eggen dro frem en tidligere forklaring fra BB-gründer Lasse Hallberg der han sier at samtlige sex-stunt i BB-huset bare varte i 17 sekunder - fordelt på to par.

Hendelsen da Anette Young og Rodney Omdal Karlsen hadde sex i BB-huset varte dermed bare noen få sekunder.

Seansen med Rodney og Anette ble vist gjennom et natt-kamera, og ingen nakenhet ble vist på TV.

Se og Hør har argumentert på at Rodney og Anette utsatte seg selv for massiv eksponering i BB-huset, blant annet gjennom å være det første paret som hadde sex på tv, og at de da må ta konsekvensene.

Eggen mener dette ikke er noe godt poeng, da Anette Young og Rodney Omdal Karlsen selv må kunne si stopp til eksponering, selv om de deltok i Big Brother.

- Det dreier seg ikke bare om Young og Karlsen, men reality er utbredt og det er stort sett uerfarne som stiller opp. Om de i ettertid angrer seg, er det slik at de ikke skal få lov å trekke seg tilbake? sa Eggen.

Han mener personer som deltar i realityserier har i rett til i ettertid å si stopp til medias grafsing i deres privatliv.

Krenket privatlivets fred
Rodney Omdal Karlsen og Anette Young gikk til sak mot Se og Hør i 2003, etter at ukebladet skrev at BB-paret hadde gjort det slutt. Paret mente dette var brudd på privatlivets fred, og fikk medhold både i tingretten og lagmannsretten. Begge rettsinstanser felte en knusende dom over bladet.

Sjefredaktør Odd Johan Nelvik og bladet tok saken til Høyesterett. Tirsdag fyrte kjendisbladets advokat Sigurd Holter Torp løs mot Young og Karlsen.

LES SAKEN:- De hadde sex på TV først

Sa nei til media
Eggen la i Høyesterett tirsdag vekt på at Karlsen og Young er ikke er offentlige personer i ordets rettslige betydning. Han trakk fram at det tidligere paret var med i den første runden av realityserien og at de ikke visste konsekvensene av konseptet eller hva som foregikk utenfor Big Brother-huset.

Eggen påpekte også at de to ikke ble kjent over tid, men var to ukjente mennesker som kom ut av realityserien og møtte en mediestorm. Advokaten hevder også at Karlsen og Young fulgte de rådene de fikk i forhold til media.

Avsluttes torsdag
Videre påpekte Eggen at han kunne gjort det hele kort, at tingretten og lagmannsrettens beskrivelser er tilfredsstillende, men at motparten har gjort det til et poeng å måtte gå inn på faktiske forhold.

Verken Eggen eller Young ville kommentere saken overfor Side2 tirsdag.

Saken går over tre dager i Høyesterett og avsluttes torsdag formiddag. Dom faller om en til to uker.

Relaterte saker:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere