RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Barn med fostersøsken blir ofte glemt

Oslo (NTB): Barn som får fostersøsken, blir ofte forsømt og sliter betydelig, fastslår Cecilie Revheim-Rafaelsen som har skrevet masteroppgave om belastningene på de biologiske barna i familier med fosterbarn.

- Den alvorlige hovedkonklusjonen er at fosterforeldres biologiske barn i mange tilfeller forsømmes og utsettes for store belastninger. Ut fra dette kan de utvikle negativ atferd og psykososiale problemer, sier Cecilie Revheim-Rafaelsen til Vårt Land.

Hun forteller at de biologiske barna opplever stress, belastninger og bekymringer som knyttes direkte til det at familien er et fosterhjem.

- Dette er ting andre barn skånes mot, sier hun.

Hun forteller også at mange barnevernsarbeidere opplever at det mangler konkrete retningslinjer for hvordan biologiske barn skal inkluderes i utredninger og oppfølginger.

Forrige uke ble en tre år gammel gutt i fosterhjem drept av familiens 13 år gamle sønn på Stord i Hordaland. Etter avhør og samtaler med gutten, familien og omgangskrets opplyser politiet at de har fått et ganske godt bilde av det som skjedde. Det er bestemt at man ikke går ut med nærmere opplysninger om motivet eller flere detaljer om selve drapet. (©NTB) (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere