RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Barn skal ikke ta pinex forte

Foto: Thinkstock
Sist oppdatert:
Kan få pustebesvær.

(SIDE2): Legemiddelverket går ut og sier at piller som paralgin forte og pinex forte ikke skal gis til barn under 12 år.

Årsaken er at de inneholder kodein og at kodein har ført til alvorlige problemer med pusten for barn i den alderen, skriver Dagens Medisin.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

- Vi går nå ut og anbefaler at kodeinholdige preparater ikke brukes til smertebehandling for barn under 12 år. Dette er fordi vi på forhånd ikke vet hvilke barn som omdanner medikamentet svært hurtig, sier Ingebjørg Buajordet i Seksjon for legemiddelovervåking i Legemiddelverket, til Dagens Medisin.

Forte-tabletter er reseptbelagt, men er relativt vanlige i mange hjem.

Paralgin Minor, Pinex Forte, Paralgin Forte, Paramax comp. og Codaxol, som det nå advares mot, har hittil har vært godkjent brukt for barn.

Kodeinholdige medisiner går også over i morsmelk, så ammende kvinner skal ikke bruke så sterke smertestillende. De skal også være forsiktige med Ibux og andre NSAID-produkter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere