*Nettavisen* Nyheter.

- Barnestjerne misbrukt av Jacko

Macaulay Culkin trekkes inn i Michael Jackson-saken. Aktor får føre et vitne som skal ha sett Jacko misbruke barnestjernen.

29.03.05 11:10

(SIDE2): Dette er bare en av flere 12-15 år gamle pedofili-påstander dommer Rodney Melville mandag sa han vil la aktorat legge frem i saken i Santa Maria.

Kjennelsen er et stort nederlag for Michael Jackson. Nå kan aktor Tom Sneddon hamre løs med gammelt grums som Jackson aldri er dømt eller tiltalt for.

- Så misbruk
Påtalemyndigheten mener opplysningene vil vise et mønster i Jacksons atferd overfor barn.

Aktor Sneddon vil blant annet føre et vitne som hevder å ha sett Michael Jackson forgripe seg på Macaulay Culkin på 90-tallet.

Men Culkin, kjent fra «Hjemme alene»-filmene, hevder at han aldri ble misbrukt av sin gode venn.

Barnestjernen, som etter filmsuksessene har slitt med rus- og atferdsproblemer, gjentok senest mandag gjennom sitt pr-byrå at han ikke vil vitne.

Betalte millioner
Likevel er juseksperter enige om at dommeren med et pennestrøk har endret saken. Nå får ikke juryen lenger bare høre om den ene gutten som hevder seg misbrukt, men også om fem andre angivelige ofre.

Blant disse er Britney Spears' koreograf Wade Robson.

Juryen vil også få høre vitneforklaringer fra en sak fra 1993. Den gang betalte Jackson 23 millioner dollar for å komme til forlik med familien til en den gang 13 år gammel gutt som anklaget ham for sex-misbruk.

Guttens mor og far vil trolig vitne mot Jackson, men det påståtte offeret, som nå er i begynnelsen av 20-årene, ønsker ikke å vitne.

- Om dette holder, er Jackson ferdig, sier advokaten Gary Gibson i LA Times ifølge Aftonbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag