*Nettavisen* Nyheter.

- Barnet ditt skal tvangsfjernes

Foto: Shutterstock (Shutterstock)

Dansk kvinne fikk SMS to uker før fødselen.

06.09.09 16:05

En dansk kvinne fikk ifølge Ekstra Bladet en tekstmelding kun to uker før hun skulle føde, om at barnet ville bli tvangsfjernet fra henne straks etter fødselen.

Den 32 år gamle vordende moren er ifølge avisen tidligere stoffmisbruker, og hun har derfor vært under kontinuerlig oppsyn under hele graviditeten, med gjentatte urinprøver og møter med både jordmor og kommunen.

- Hets mot foreldre
Ifølge kvinnens advokat har hun holdt seg til denne strenge oppfølgingen nettopp av frykt for at hun ellers vil miste barnet.

Sjokket var derfor stort da kvinnen fikk en kort sms fra saksbehandleren i kommunen om at hun ville bli fratatt barnet.

- Fremgangsmåten er et tegn på den hetsen som i økende grad føres mot foreldre til barn som tvangsfjernes. Det er vanskelig å forestille seg at kreftpasienter ville fått en sms om at de bare har 14 dager igjen å leve, sier advokat Hanne Ziebe til avisen.

Tar selvkritikk
Kommunen sier de ikke har klart å komme i kontakt med kvinnen per telefon eller brev, og at de derfor sendte beskjeden på en tekstmelding.

Kommunen fastholder at barnet vil bli fratatt moren etter fødsel, men beklager at kvinnen fikk beskjeden per sms.

- Denne typen avgjørelser skal formidles med vanlig post eller gjennom samtaler, sier barne- og familieansvarlig Anton Rasmussen til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.