RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bear market rally vart uvanlig lenge

Sist oppdatert:
Dommedagsprofetene i SEB mener at bear market rallyet har vart uvanlig lenge
Investeringsdirektør Trond Furnes i SEB Skandinaviska Enskilda banken har vært svært kritisk til aksjemarkedet i lengre tid. I månedrapporten for august skriver SEB at aksjeoppgangen har vart usedvanlig lenge til tross for at økonomien er svak.

- I begynnelsen av september steg den amerikanske aksjebørsen over sin topp fra juni. Teknisk sett ser derfor markedet sterkt ut, selv om man kan argumentere for at det er overkjøpt. Innsiderne har solgt stort gjennom hele sommeren, noe som peker i retning av det vi kaller distribusjon av markedsrisiko, fra proffene til fondskundene. De som holder long-posisjoner eller ønsker å kjøpe aksjer, bør derfor definere en smertegrense for hvor langt plasseringen skal få falle før salg iverksettes. Dette er et bear market rally, og det har allerede vart uvanlig lenge, skriver SEB.

Storbanken SEB og Trond Furnes er særlig skeptisk til lånetempoet i USA.

- Lavere renter har bidratt til høyere boligpriser og til at amerikanske husholdninger i fjor kunne hente ut 300 milliarder dollar til forbruk fra en kombinasjon av lavere finanskostnader og økt lån på eksisterende bolig. Også i år har lavere finanskostnader og økning av lån bidratt positivt til husholdningenes aktivitetsnivå. Skattekuttet med virkning fra januar i år og som ble utbetalt i august bidrar med sine 35 milliarder dollar i langt mindre grad enn refinansieringene. Hvis obligasjonsrentene ikke faller kraftig tilbake, må den amerikanske økonomien se seg om etter andre stimuli. Tæring etter næring vil fortsatt ikke være nok til å holde båten flytende, heter det i månedsrapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere